Θετικος ο απολογισμος των Χριστουγεννιατικων εκδηλωσεων για τη ΔΚΕΠΠΑΚ

Μελανό σημείο η έλλειψη ενδιαφέροντος για την Χριστουγεννιάτικη αγορά

Θετικό υπήρξε το αποτύπωμα που άφησαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Κομοτηνής, με το μελανό σημείο αυτών να διαμορφώνει η έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς επαγγελματιών για τους οικίσκους και τους υπαίθριους χώρους στο πάρκο της πόλης, την εκμίσθωση των οποίων ο Δήμος δρομολόγησε με ταχύρρυθμες διαδικασίες.
 
Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου, σημείωσε πως βασική επιδίωξη υπήρξε τόσο η ενίσχυση στον φωτισμό και τον στολισμό της πόλης, με σκοπό να προσδοθεί ένα διαφορετικό και πιο έντονο χρώμα, όσο και η ανάδειξη του πάρκου σε χριστουγεννιάτικο πόλο έλξης. «Αυτό που επιδιώξαμε φέτος ήταν να υπάρξει μια διαφορά στο θέμα του στολισμού και φυσικά η διαμόρφωση του πάρκου, το οποίο αποτελούσε χρόνιο όνειρο, με τη λειτουργία του να ξεκινά δειλά από πέρυσι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λιβεριάδου, αξιολογώντας παράλληλα πως ο στόχος επετεύχθη ως έναν μεγάλο βαθμό.
 
Αρχής γενομένης της πολιτιστικής δράσης φιλανθρωπικού χαρακτήρα «Santa Run», που άνοιξε και την αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, η κ. Λιβεριάδου τόνισε πως πρόκειται για ένα γεγονός που αναδεικνύει τον εθελοντισμό,  καταδεικνύοντας έτσι και την αξία της επιλογής της έναρξης των εκδηλώσεων κατ’ αυτόν τον τρόπο. «Πολύ σημαντικό να ξεκινούν οι εκδηλώσεις του δήμου με ένα τέτοιο γεγονός. Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για την αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος για τον Ερυθρό Σταυρό. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η πόλη έχει ευαισθησία» σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ.
 
Όσον αφορά στον στολισμό, η κ. Λιβεριάδου ανέφερε πως το σύνολο αυτού διαμόρφωσαν κάποια καινούρια στολίδια αλλά και άλλα που βρίσκονταν στις αποθήκες του Δήμου, τα οποία συλλέχθηκαν, επισκευάστηκαν και αξιοποιήθηκαν. «Αγοράσαμε λίγα στολίδια. Τα περισσότερα ήταν παλιά που υπήρχαν στις αποθήκες και τα εκμεταλλευτήκαμε» επεσήμανε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, τονίζοντας παράλληλα πως τα σχόλια που εισέπραξε από πλήθος κόσμου-εντός και εκτός Κομοτηνής- ήταν θετικά, παραθέτοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Λεωνίδα Καβάκο, ο οποίος όπως εκμυστηρεύτηκε η κ. Λιβεριάδου, σχολίασε με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνιση της πόλης.
 

2.500 παιδιά επισκέφθηκαν το χριστουγεννιάτικο πάρκο

 
Αναφορικά με το πολυσυζητημένο Χριστουγεννιάτικο πάρκο, η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πήγε καλά», με την επισκεψιμότητα των μικρών συμπολιτών να φτάνει περί τα 2.500 παιδιά, στα οποία δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουν ένα μοναδικό θεατρικό δρώμενο με τους ανθρώπους που υποδύθηκαν τους χαρακτήρες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
 
Σχετικά με τις εκδηλώσεις, υπήρξαν κατά την ίδια αρκετές και παρότι είθισται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις να απευθύνονται σε μικρά παιδιά, ακόμα και οι μεγάλοι έδειχναν να απολαμβάνουν τα π δρώμενα.
 
«Σαφώς υπάρχει πάντα μια γκρίνια κάποιων, οι οποίοι δεν είναι ευχαριστημένοι όσο αφορά την επισκεψιμότητα των εορτών. Από εμάς κρίνεται ικανοποιητική», υπογράμμισε η κ. Λιβερειάδου σε ερώτηση σχετικά με τη συνολική ανταπόκριση του κόσμου.
«Δεν έχουμε ακριβές νούμερο αλλά το κόστος ανήλθε στις 50.000 ευρώ, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω»
 
Το κόστος των εκδηλώσεων, όπως ανέφερε η ίδια, δεν είχε τεράστια απόκλιση με τα περσινά δεδομένα, παρότι φέτος υπήρξε η προσθήκη των σπιτιών στο πάρκο. «Δεν έχουμε ακριβές νούμερο αλλά το κόστος ανήλθε στις 50.000 ευρώ, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω», σημείωσε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ.
 
Για τη χριστουγεννιάτικη δε αγορά, η κ. Λιβεριάδου παραδέχθηκε πως υπήρξε καθυστέρηση  με την προκήρυξη για τη μίσθωση και έτσι δεν ανταποκρίθηκαν οι επαγγελματίες. Ωστόσο, σεβόμενοι ως δημοτική αρχή και ως Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού τη «δυστοκία» που υπάρχει αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα, δεν παραχώρησαν την αγορά σε πολλούς συλλόγους παρά μόνο σε αυτούς με κοινωνική δράση και προσφορά.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι στο σύνολό τους οι εκδηλώσεις αλλά και οι δράσεις θα είναι ακόμη καλύτερες του χρόνου. Και τα σπιτάκια θα ενισχυθούν και νωρίτερα θα βγουν σε δημοπρασία. Πιστεύω ότι στη πορεία θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα» είπε καταληκτικά η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.