Σταση στον Εβρο για τον ποδηλατη που κατευθυνεται προς το Νεπαλ

Απώτερος στόχος η ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου

Μικρή στάση στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, επέλεξε να πραγματοποιήσει ο Πωλ Ευμορφίδης, ιδρυτής της εταιρίας «COCO-MAT»,  που ξεκίνησε το μεγαλύτερο σε διάρκεια, αλλά και σημασία ταξίδι της ζωής του, με «συνοδοιπόρο» το WWF Ελλάς και με κεντρικό σύνθημα «Move for Nature: Challenge yourself- Save your planet».

Έχοντας ως στόχο να επιστήσει την προσοχή των πολιτών γύρω από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, αλλά και τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την ενίσχυση του έργου του WWF Ελλάς, ο Πωλ Ευμορφίδης θα διανύσει με ένα ξύλινο ποδήλατο μια απόσταση 7.500 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από την Αθήνα. Μέσα σε 3 μήνες, θα διασχίσει συνολικά 8 διαφορετικές χώρες, με τελικό προορισμό το Νεπάλ, απ’ όπου και θα ξεκινήσει για να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.

Τη στιγμή που η κλιματική αλλαγή βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας ατζέντας κινδύνων,  με τα «καμπανάκια» από μέρους των επιστημόνων να πληθαίνουν όλο και πιο πολύ, κινήσεις ευαισθητοποίησης όπως αυτή του επιχειρηματία, κρίνονται εξαιρετικά σημαντικές.

Ευχόμαστε το «Move for Nature: Challenge yourself- Save your planet» να εισακουσθεί και γιατί όχι (;) να ευαισθητοποιήσει και συμπολίτες μας. Άλλωστε, η πόλη της Κομοτηνής φημίζεται για την επιλογή της να χρησιμοποιεί το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς. Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.