Συναντηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνης με τον προεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Στο επίκεντρο η κατάσταση των φοιτητικών εστιών

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κ. Κώστα Δέρβο είχαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση που παρουσιάζουν οι φοιτητικές εστίες στην Κομοτηνή, με αφορμή τις πρόσφατες εικόνες σχετικά με την  κατάσταση που επικρατεί και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Ο κ. Δέρβος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα δράσει άμεσα και αποτελεσματικά, προκειμένου η κατάσταση των φοιτητικών εστιών Κομοτηνής να βελτιωθεί και να καταστούν αυτές βιώσιμες.

Οι πρωτοβουλίες της φοιτητικής παράταξης όμως δεν σταματούν εκεί, αφού επιπλέον συντάχθηκε ψήφισμα για τις φοιτητικές εστίες στην Κομοτηνή, αίτημα το οποίο θα προωθηθεί σε όλους τους Συλλόγους Φοιτητών της πόλης.

Το ψήφισμα αναλυτικά αναφέρει:

«Η αλήθεια είναι ότι τα πολλά τελευταία χρόνια, παρατηρείται το ανησυχητικό φαινόμενο οι φοιτητικές εστίες, που παρέχονται από τις Πρυτανικές Αρχές σε ορισμένους δικαιούχους φοιτητές να προσομοιάζουν σε παρατημένα ακίνητα, στα οποία η διαβίωση είναι το λιγότερο δυσχερής. Απότοκο της οικονομικής κρίσης είναι η παντελής εγκατάλειψη αυτών από τους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα το ήδη υπάρχον εδώ και δεκαετίες πρόβλημα να μένει άλυτο.

Οι εικόνες ντροπής που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από τις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής είναι η απόδειξη της παρακμής των ελληνικών πανεπιστημίων τα τελευταία αυτά χρόνια. Μη πόσιμο νερό, ακαθαρσίες στους διαδρόμους, μούχλα και υγρασία στους τοίχους, δρόμοι πλημμυρισμένοι από νερό ή ακόμα και σκουπίδια, έλλειψη ζεστού νερού ορισμένες φορές, ελλιπής θέρμανση -ιδιαίτερα σε διαστήματα απόλυτου ψύχους στην Πανεπιστημιούπολη- και σοβάδες που πέφτουν αποτελούν την καθημερινότητα στις εστίες. Η ύπαρξή μέχρι και ποντικιών στην παραδίπλα φοιτητική λέσχη απλά ολοκληρώνει το παζλ ενός ερημικού και εγκαταλελειμμένου τοπίου.

Βλέποντας όλα αυτά και την όξυνση ακόμα περισσότερο του προβλήματος, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι. Προτείνουμε, ξεκινώντας από την Πρυτανεία και φτάνοντας μέχρι τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας άμεσα, πρακτική λύση των παραπάνω αδιεξόδων με πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν σε μια τουλάχιστον αξιοπρεπή διαβίωση. Όπως περιέχεται και στην πρόταση παιδείας μας αλλά και στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής «Κώστας Βάρναλης», που υπερψηφίστηκε, πιστεύουμε ότι η σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να οδηγήσει σε μια εν μέρει ανακατασκευή ή ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών. Σε κανέναν φοιτητή δεν αξίζει η παραμονή και διαβίωση του σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας σε ένα, αν θέλουμε να θεωρούμαστε, ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.