200 ευρω «μηνιατικο»

Της Έκδοσης

Ο άνθρωπος που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην λέξη «τρολάρισμα», ο νυν Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων (!!!)  Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε προσφάτως κατά την διάρκεια παρουσίας του σε τηλεοπτική εκπομπή πως βάση μελέτης (δεν ανέφερε ποιος,  που, πότε και γιατί την διεξήγαγε) στην Ελλάδα του 2020 μπορεί κάποιος να επιβιώσει με 200 ευρώ τον μήνα.
 
Πιο συγκεκριμένα, για να μην παρεξηγηθεί ο άνθρωπος όπως έσπευσε να διευκρινίσει και  ο ίδιος, κατά την διάρκεια συζήτησης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τι προτίθεται να κάνει γι΄ αυτές οι κυβέρνηση ο ίδιος είπε τα εξής:
 
«Ο σκοπός του κράτους, αυτό που πιστεύουμε εμείς ως σωστό, είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Είναι να εξασφαλίζεις δηλαδή σε όλους τους συμπολίτες μας και προφανώς σε εκείνους που βρίσκονται στα κατώτατα όρια τα εισοδηματικά, ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα τους επιτρέπει να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Πλάντζου αν το ποσό των 200 ευρώ του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μπορεί να ζήσει κάποιος ο Υπουργός απάντησε επίσης το εξής: «Τα 200 ευρώ είναι η μελέτη που λέει ότι αν δίνεις σε κάποιον, αν έχει κάποιος 200 ευρώ τον μήνα εισόδημα μπορεί να επιβιώνει. Δεν λέω ότι αυτός ζει όπως πρέπει, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι ονειρεύομαι μια ζωή όπου θα ζουν οι άνθρωποι με 200 ευρώ. Λέω ότι υπάρχει πράγματι αυτή η μελέτη».
 
Οι δηλώσει αυτές του κ. Γεωργιάδη μόνο αντιδράσεις και ερωτηματικά μπορεί να προκαλέσουν, όπως και έγινε, πέραν της κατακραυγής φυσικά, και ευλόγως, μιας και η πραγματικότητα, τουλάχιστον αυτή που βιώνει η πλειοψηφία των Ελλήνων, αποτελεί τρανταχτή διάψευση των όσων η μελέτη αυτή- που επαναλαμβάνω δεν γνωρίζουμε το ποιόν της- υποστηρίζει.
 
Ακόμα και για τον πιο καλόπιστο ακροατή πάντως, κρίνεται τουλάχιστον ατυχής η δήλωση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος αποτελεί μέλος της κυβέρνησης που ευαγγελίζεται ότι η ανάπτυξη ήρθε.
 
Εκτός αν η ανάπτυξη για τον ίδιο συνίσταται σε «μηνιάτικο» της τάξεως των 200 ευρώ στην Ελλάδα του 2020 με τα οποία θα καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας, βλέπε ενοίκιο, ρεύμα, νερό, σίτιση κ.α.
 
Σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον ο ίδιος να μας ξεκαθαρίσει αν ενστερνίζεται ή όχι τα όσα η έρευνα υποστηρίζει, σε έναν λαό που έχει υποφέρει τα πάνδεινα, από οικονομικής και όχι μόνο άποψης, στα χρόνια της κρίσης και στα όσα ακολουθούν αυτής, εφόσον με την σειρά μας ενστερνιστούμε την άποψη των κυβερνώντων ότι βγήκαμε από το «τούνελ».
 
Για όσους σπεύσουν να κάνουν λόγο περί «παρανόησης» το βίντεο των δηλώσεων κυκλοφορεί και η παραπάνω ακριβής απόδοση των όσων ο κ.Γεωργιάδης είπε κανένα περιθώριο παρανόησης δεν αφήνουν.
 
Ακόμα και για «τρολάρισμα» είναι το λιγότερο ατυχές! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.