Ξεκινα η δημιουργια των δικτυων για τον βιολογικο Φαναριου

«Το έργο αυτό μας πηγαίνει στη νέα εποχή, γιατί όταν μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη, το μείζον είναι οι υποδομές»

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης κατά μήκος της παραλιακής ζώνης του Δήμου Κομοτηνής, μπήκε η ΔΕΥΑΚ, με την υπογραφή, το πρωί της Τρίτης 7 Ιανουαρίου της σύμβασης για το έργο :«Κατασκευή δικτύων
ακαθάρτων Φαναρίου – Αρωγής και Παραλίας Μέσης Δήμου Κομοτηνής»
προϋπολογισμού 11.833.705,90 ευρώ με ΦΠΑ.

Το έργο αυτό, μαζί με τη δημιουργία του βιολογικού σταθμού, που έχει ήδη δημοπρατηθεί με τη διαδικασία υποβολής προσφορών να ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα, φιλοδοξεί να αποτελέσει μεταξύ άλλων και μια αναπτυξιακή ώθηση για την περιοχή, μιας και επίδοξοι επενδυτές σε τουριστικές δομές θα έχουν λυμένο το ζήτημα της αποχέτευσης.

Νότης Χαραλαμπίδης

«Το έργο αυτό μας πηγαίνει στη νέα εποχή»

«Το έργο αυτό μας πηγαίνει στη νέα εποχή, γιατί όταν μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη, το μείζον είναι οι υποδομές» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νότης Χαραλαμπίδης, ο οποίος τόνισε πως είναι ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες που ισχύουν στην περιοχή.

Η υλοποίησή του, διευκρίνισε ο ίδιος, αποτελεί προϊόν επίμονης και επίπονης προσπάθειας και αποτελεσματικών κινήσεων και διαχείρισης από την προηγούμενη διοίκηση και των στελεχών της Επιχείρησης, ώστε να φτάσουν να ξεκινούν τη δημιουργία του δικτύου ακαθάρτων, που θα συνδέει όλες τις κατοικίες με τη μονάδα του Βιολογικού.

Η ίδια η μονάδα βρίσκεται σε φάση δημοπρασίας, με τις προσφορές να κλείνουν σ’ ένα μήνα, και ελπίζουν πως η μονάδα θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται και αυτή μέχρι το τέλος του έτους, ώστε σε μερικά χρόνια να μπορέσουν να δώσουν το ολοκληρωμένο σύστημα σε λειτουργία.

Γιάννης Γκαράνης

«Αυτό το έργο θα βοηθήσει τις επενδύσεις, ιδιαίτερα ξενοδοχειακού και γενικότερα τουριστικού τύπου στην περιοχή»

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την υπογραφή της σύμβασης για τα δίκτυα ακαθάρτων, τόσο για τη ΔΕΥΑΚ αλλά και το Δήμο Κομοτηνής ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, που τόνισε πως αποτελεί την κατάληξη μιας μεγάλης προσπάθειας από την προηγούμενη διοίκηση να ενεργοποιήσει αυτό το έργο, για να φτάσουμε στο σήμερα και την υλοποίηση του έργου που κρίνεται ως σημαντικό τόσο για την περιοχή όσο και την παραλιακή ζώνη.

«Αυτό το έργο θα βοηθήσει τις επενδύσεις, ιδιαίτερα ξενοδοχειακού και γενικότερα τουριστικού τύπου στην περιοχή, γιατί έτσι ουσιαστικά επιδοτείται όποιος θέλει να κατασκευάσει μια τέτοια δομή, γιατί δεν χρειάζεται να κατασκευάσει ατομικό βιολογικό» ανέφερε, και έτσι όσοι έχουν την πρόθεση να επενδύσουν στην παραλιακή ζώνη, θα μπορέσουν να το κάνουν πιο άνετα.

«Σημαντικά έργα σαν και αυτό θα υπάρξουν και στη συνέχεια, δεσμεύτηκε, «και από τη ΔΕΥΑΚ και από το Δήμο Κομοτηνής, ώστε να αλλάξουν τη μορφή του Δήμου ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα».

Ευχαρίστησε δε τόσο τον πρώην πρόεδρο κ. Δημήτρη Καρασταύρου, όσο και τον νυν, κ. Νότη Χαραλαμπίδη, για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν ώστε να φτάσουμε στην υπογραφή.

Δημήτρης Καρασταύρου

«Ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας, ενός πολύ σημαντικού έργου για το Δήμο Κομοτηνής»

Η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί την ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας, ενός πολύ σημαντικού έργου για το Δήμο Κομοτηνής και το σύνολο της παραλιακής ζώνης του Δήμου, σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και νυν αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Δημήτρης Καρασταύρου, που περιέγραψε τον μακρύ δρόμο για την υλοποίηση του έργου.

Όπως ανέφερε, το τεχνικό δελτίο για το έργο είχε φύγει το Δεκέμβριο του 2010, πριν αναλάβουν τη διοίκηση του Δήμου, με τις διαδικασίες να κινούνται γρήγορα ώστε να μην χαθεί το έργο. Τελικά τότε είχε σωθεί, όμως ο αγώνας για να κρατηθεί το έργο ζωντανό και να δημοπρατηθεί ήταν συνεχής, κυρίως λόγω του μικρού μεγέθους των οικισμών που απαιτούσε ιδιαίτερη μέριμνα.

Ο κ. Καρασταύρου σημείωσε πως με την υλοποίηση του Βιολογικού θα γίνεται αποχέτευση όλης της περιοχής σε μια υπερσύγχρονη δομή που δεν θα έχει αποδέκτη στη θάλασσα, αλλά τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, βοηθώντας να αναστραφεί και η πορεία της υφαλμύρωσης.

Έτσι θα μένουν καθαρά και τα θαλάσσια νερά και η όλη περιοχή, με το Φανάρι να αποτελεί ίσως τον μοναδικό οικισμό κάτω των 2.000 κατοίκων που αποκτά δικό του βιολογικό στο σύνολο της χώρας.

Απομένει βέβαια και η κατασκευή του ίδιου του βιολογικού, που θεωρεί πως η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ θα προχωρήσει και θα αποδώσει στην τοπική κοινωνία, όπως πρέπει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.