Τα καλαντα του Αη Γιαννη απο τον Συλλογο Πατεραδων

Τόσο στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών όσο και τον Δήμο Κομοτηνής

Τα κάλαντα του Άη Γιάννη, τα παραδοσιακά κάλαντα της Ξυλαγανής που λέγονται ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, τραγούδησε η χορωδία του Συλλόγου Πατεράδων ανήμερα της γιορτής στον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, στον Δήμαρχο του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο και στα καταστήματα της Ξυλαγανής.
 

Τα κάλαντα αυτά τα τραγουδούσαν οι πιτσιρικάδες της Ξυλαγανής μέχρι το 1967, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Μουζαλιώτης, όμως κατόπιν το έθιμο ατόνησε.
 
Η χορωδία του Συλλόγου τους δημιουργήθηκε το 2015, και το 2016, τα τραγούδησαν ξανά για πρώτη φορά στον τότε Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Γιάννη Σταυρίδη, και από τότε τα τραγουδούν κάθε χρόνο.
 

Φέτος πήραν την απόφαση, αφού πουν τα κάλαντα στον Δήμαρχο του Δήμου Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, να έρθουν και στο Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη.
 
Όπως συμπλήρωσε ο κ. Μουζαλιώτης, η χορωδία του Συλλόγου παραμένει πάντα δραστήρια, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει ένα CD με τίτλο «Ύμνος στον πατέρα» που περιλαμβάνει το ομώνυμο τραγούδι, ενώ θα συμμετάσχει και στην 4η συνάντηση χορωδιών. Ταυτόχρονα ετοιμάζουν ακόμα δύο εκδηλώσεις, αρχές Φεβρουαρίου στην Ξυλαγανή και στην Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.