Χωρις παραβιασεις για το τσιπαρισμα ο Κυνηγετικος Συλλογος Κομοτηνης

Παρά τους ελέγχους που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, δεν έχουν εντοπιστεί ατσιπάριστα κυνηγόσκυλα

Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκεται το τσιπάρισμα των σκυλιών των κυνηγών στην Κομοτηνή, με τους διάφορους ελέγχους που έχουν γίνει να δείχνουν, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θράκης της ΚΟΜΑΘ κ. Παναγιώτη Καραφύλλη, ότι τα μέλη του Συλλόγου τηρούν αυστηρά το νόμο.

Όπως ανέφερε, οι κυνηγοί τηρούν αυστηρά το νόμο τόσο κατά τη λήψη της άδειάς τους (αν αναφέρεται σκύλος στο βιβλιάριο θήρας αυτός είναι υποχρεωτικά τσιπαρισμενος, και η ταυτότητα αναγράφεται σε αυτό, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος για όλα τα σκυλιά) όσο και κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

Για αυτό άλλωστε, παρόλο που οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, όπως η θηροφυλακή, έχουν ελεγκτικούς μηχανισμούς και προχωρούν εδώ και χρόνια σε ελέγχους κατά το κυνήγι, δεν έχουν καταγραφεί παραβιάσεις που επισύρουν πρόστιμο.

Αυτό ο κ. Καραφύλλης θεωρεί πως οφείλεται πάντως όχι μόνο στην υποχρεωτικότητα, μιας και ο νόμος είναι υποχρεωτικός για όλους τους κατόχους σκύλων αλλά δεν τηρούταν, αλλά και στην προθυμία των κυνηγών να τηρήσουν τους κανόνες, μιας και έτσι δεν θα έχουν ζητήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.