Υψηλη πληροτητα για τα ξενοδοχεια της Θρακης την Πρωτοχρονια

Το εορταστικό τετραήμερο διακοπών συνέβαλε σημαντικά στην τόνωση της τουριστικής κίνησης

Η μεγάλη κίνηση που καταγράφτηκε τις τελευταίες μέρες στα Ελληνο-Βουλγαρικά και Ελληνο-Τουρκικά σύνορα, ειδικά το διάστημα της Πρωτοχρονιάς, φαίνεται πως ανταποκρίθηκε σε υψηλό ποσοστό κρατήσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες της Θράκης, κατά βάση από Βαλκάνιους επισκέπτες.

«Είδαμε και Έλληνες μετά από χρόνια και πολλούς Βαλκάνιους να επιλέγουν την Θράκη»

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, «συνολικά η πληρότητα στη Θράκη, ειδικά για την πρωτοχρονιά ήταν αρκετά υψηλή και οι ξενοδόχοι δηλώνουν ικανοποιημένοι. Τα Χριστούγεννα η πληρότητα ήταν εύλογα πιο περιορισμένη, διότι παραδοσιακά είναι μια οικογενειακή γιορτή. Όμως το τετραήμερο της πρωτοχρονιάς είμαστε ευχαριστημένοι με την έννοια ότι είδαμε και Έλληνες μετά από αρκετά χρόνια, αλλά και πολλούς Βαλκάνιους να επιλέγουν την περιοχή της Θράκης για 2-3 ημέρες, με αποτέλεσμα αυτό να δώσει μια σημαντική ώθηση στην τουριστική κίνηση και βεβαίως στις αγορές των αστικών κέντρων, οι οποίες ως επί το πλείστον γέμισαν με κόσμο που κυκλοφορούσε και ξόδεψε χρήματα στα εμπορικά καταστήματα και στα καταστήματα εστίασης».

«Το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς επέτρεψε σε πολλούς να σχεδιάσουν καλύτερα τις διακοπές τους»

Όπως πληροφόρησε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, από τους Βαλκάνιους επισκέπτες οι περισσότεροι αριθμητικά ήταν Τούρκοι, ωστόσο ήρθαν και πολλοί Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Ο ίδιος τόνισε ότι σημαντικό παράγοντα στην τόνωση της κίνησης είχε το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς, επειδή η διάρκεια της αργίας επέτρεψε σε πολλούς να σχεδιάσουν καλύτερα τις διακοπές τους.

«Οφείλουμε να συνδράμουμε στην συνολική προσπάθεια για την επέτειο των 100 χρόνων ενσωμάτωσης της Θράκης»

Εφόσον το επετειακό 2020 αποτελεί τεράστιο ορόσημο για την ιστορία της Θράκης και αναμένεται να φέρει αισθητά μεγάλη κίνηση στον τόπο, ο κ. Χατζηκωνσταντίνου ανέφερε ότι «ως επαγγελματίες οφείλουμε να προσαρμοστούμε στο πρόγραμμα των πολιτιστικών δρωμένων που θα εκφωνήσουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς και να συνδράμουμε στην συνολική προσπάθεια, γιατί τα 100 χρόνια δεν είναι κάτι αμελητέο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.