Emerge: Βιωματικο Εργαστηρι στο Εθνολογικο Μουσειο Θρακης

Με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού ως μέσο κοινωνικής αλλαγής
Η πρώτη συνάντηση της δράσης “Emerge”, που έχει ως στόχο την χρήση του πολιτισμού ως μέσο κοινωνικής αλλαγής, θα πραγματοποιηθεί στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, στις 12 Ιανουαρίου.
 
Η δράση έχει στόχο να αναδείξει το πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να μεταμορφώσει, να μεταφέρει, να επικοινωνήσει και να ενδυναμώσει. Κύριο θέμα, η ανάδειξη της σημαντικότητας της φροντίδα της ψυχικής μας υγείας χωρίς ταμπού. 
 
Μέσα από 16 βιωματικές συναντήσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να πειραματιστούν και να εξερευνήσουν πτυχές του εαυτού τους ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούνται ως πολίτες γύρω από ένα κοινωνικό θέμα. 
 
Το εργαστήρι αυτό θα δώσει την δυνατότητα στην ομάδα δράσης να επικοινωνήσει αλλά και να εκφραστεί μέσα από εικαστικά και παραστατικά εργαλεία. Πέρα από την ενδυνάμωση της ίδιας της ομάδας, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα συμμετοχικό μουσείο στο κέντρο της πόλης που θα παρουσιάζει τα έργα της ομάδας, αλλά και θα καλεί το κοινό της πόλης να συνεισφέρει και δικά του στοιχεία μέσα από τη διάδραση τους με συμμετοχικά εκθέματα. Ο σκοπός αυτής της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινότητα σε θέματα ψυχικής υγείας, την σημασία και την αξία της στην ζωή μας αλλά και να ξεκινήσει έναν ανοικτό διάλογο γύρω από το θέμα.
 
Η δράση Emerge της Βαλεντίνας Σωκράτους, υπότροφο του προγράμματος START – Create Cultural Change του Robert Bosch Stiftung πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Π.Σακελλαρόπουλος, του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης (Ethnological Museum of Thrace) και τη στήριξη του START Create Cultural Change.
 
Τα εργαστήρια σχεδιάζονται σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ανέπτυξε η Βαλεντίνα Σωκράτους αξιοποιώντας ποικίλες τεχνικές και μεθόδους όπως: (θέατρο, performance, μουσειακό θέατρο, αυτοσχεδιασμός, δημιουργική γραφή, ζωγραφική, installations, σχέδιο δράσης, κοινωνικοπολιτισμική εμψύχωση). 
 

Info
 

Πληροφορίες και εγγραφές:
6937470980
Απευθύνεται σε ενήλικες
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Κάθε Κυριακή 17:00-19:30, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Δωρεάν συμμετοχή
Υπευθυνη δράσης: Βαλεντίνα Σωκράτους
Συνεργάτης: Βαλεντίνη Μπόχτσου, Ψυχολόγος
 
Το START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.