Με κατάνυξη και κάλαντα τα Χριστούγεννα στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών

27.12.2019 12:10

Οι «Μωμόγεροι» αναβιώνουν σήμερα ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» και ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Τα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα φέτος στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περιεχόμενο. Οι πολυφωνικές εκδηλώσεις που σχεδίασαν και υλοποιούν οι σύλλογοι, οι φορείς, οι πολίτες σε συνεργασία με τον Δήμο δημιούργησαν ένα ξεχωριστό περιβάλλον, μέσα στο οποίο αναδύθηκε ένα τριήμερο μέθεξης και παραδοσιακών δρωμένων, που βίωσε με χαρά η κοινωνία.
 
Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος την παραμονή των Χριστουγέννων άκουσε το πρωί στο δημαρχείο με συγκίνηση τα κάλαντα από τον Σύλλογο Ποντίων Σαπών «Τα Κασσσιτερά», τον Σύλλογο Απανταχού Κιζαριωτών , τη μουσική ομάδα του Χρήστου Χατζόπουλου και το απόγευμα στην Ξυλαγανή από τον τοπικό Πολιτιστικό ‘Όμιλο ΠΟΞ .
 


Τα Χριστούγεννα μετά την λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης των Σαπών, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με συμπολίτες του  στο ενοριακό κέντρο, ενώ την επομένη συμμετείχε στην κατανυκτική λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα ,στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μαρώνεια, έχοντας συγχρόνως την δυνατότητα συνεργασίας με την εκκλησιαστική επιτροπή και συνομιλίας με πολίτες.


 
Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου, ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» φιλοξενεί τον Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» για την αναβίωση του λαϊκού δρωμένου των Μωμόγερων, στις 6 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου.
 
Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι.
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine