1,88 εκατ. ευρω απο το ΕΣΠΑ της Περιφερειας θα μοιραστουν ΔΠΘ και Διεθνες Πανεπιστημιο

Για τη δημιουργία δύο θερμοκοιτίδων στήριξης της επιχειρηματικότητας σε Καβάλα και Ξάνθη

Πόρους συνολικού ύψους 1.889.499 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ θα διατεθούν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας για τη δημιουργία δύο θερμοκοιτίδων στήριξης της επιχειρηματικότητας σε Καβάλα και Ξάνθη, με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ.
 
Για το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας η χρηματοδότηση φτάνει τα 1.008.957 ευρώ και για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο τα 880.542 ευρώ.
 
Σκοπός είναι η δημιουργία δύο δομών για την στήριξη και την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και δραστηριοτήτων με έμφαση στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.
 
Οι δυο δομές θα καλύπτουν γεωγραφικά το σύνολο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα φιλοξενούν, μετά από συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις ή επιχειρηματικές ομάδες οι οποίες θα έχουν ανάγκη καθοδήγησης και δικτύωσης στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα.
 
Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας στην Καβάλα και είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Διοικητικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου, Καθηγητή κ. Δημήτρη Μπαντέκα, και τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητή κ. Θανάση Μητρόπουλο. 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.