Το προγραμμα «προσfΕΕρουμε» στην Κομοτηνη

Φαρμακευτικό υλικό και άλλα αγαθά «προσfΕΕρθηκαν» στο παράρτημα αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία

Την Κομοτηνή και συγκεκριμένα το παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Aντώνιος Αυγερινός, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ κ. Μαρία Λεοντάρη και ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής κ. Γιάννης Πολίτης, στο πλαίσιο της δράσης «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί  μία κοινωνική πρωτοβουλία του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων του ελληνικού πληθυσμού.
 
Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στον χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων παρουσία εκπροσώπων του πυροσβεστικού σώματος, του στρατού, της περιφέρειας και της μητρόπολης.
 

Αρχικά, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων αλλά και η κ. Ζωή Κοσμίδου ως εκπρόσωπος της περιφέρειας, απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, επισημαίνοντας αμφότεροι την ιδιαίτερη και ανεκτίμητη αξία της δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός μίλησε για το Ε.Ε.Σ, η δράση του οποίου όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, τον κάνει να αισθάνεται υπερήφανος, εκφράζοντας την ελπίδα του όλα τα τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απανταχού της Ελλάδας να έχουν την ίδια απόδοση εθελοντικού και έργου στην τοπική κοινωνία.

 

«Θέλουμε να μετασχηματίσουμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε έναν νέο, σύγχρονο, καινοτόμο και αλληλέγγυο κοινωνικό οργανισμό»

 
Ακολούθως, αναφέρθηκε εν συντομία στην αναγεννητική προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο οποίος φέρει παράδοση και παρακαταθήκη 143 ετών, με τη θυσία χιλιάδων εθελοντριών και εθελοντών. «Συστρατευόμενοι και συμπορευόμενοι με τις υγιείς δυνάμεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θέλουμε να μετασχηματίσουμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε έναν νέο, σύγχρονο, καινοτόμο και αλληλέγγυο κοινωνικό οργανισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, ενώ προσέθεσε πως «έχει ήδη σχεδιασθεί και αναπτυχθεί μια αγαθοποιός δυναμική που εκφράζεται μέσα από  ένα ευρύ φάσμα κοινωφελών δραστηριοτήτων».
 
Αναφορικά με τους σκοπούς του οργανισμού, ο Dr. Αυγερινός υπογράμμισε πως βασικός σκοπός  είναι η κινητοποίηση  όλων των πολιτών, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα περιθωριοποίησης αποκλεισμού ευαίσθητων ελληνικών και όχι μόνο κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο του οποίου εμπίπτει και η δράση κοινωνικής συνεισφοράς «προΣfΕΕρουμε».
 
Η εν λόγω αγαθοεργός δυναμική της δράσης, δεν θα μπορούσε βέβαια να αναπτυχθεί  δίχως τη συμπαράσταση του συνδέσμου φαρμακευτικών επιχειρήσεων Ελλάδος, τον οποίο και καταληκτικά ο Dr. Αυγερινός ευχαρίστησε από καρδιάς.

 

«Όλοι θέλουμε να είμαστε κοντά στον άνθρωπο και προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στις κοινωνίες»

 
Από την πλευρά της η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ κ. Μαρία Λεοντάρη, επεσήμανε πως ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων  Ελλάδος,  συστάθηκε το 1982 κι έκτοτε αποτελεί μια σημαντική δύναμη με ένα πολύ μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα.
 
«Όλοι θέλουμε να είμαστε κοντά στον άνθρωπο και προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στις κοινωνίες» ανέφερε η κ. Λεοντάρη, εξηγώντας πως αυτό αποτέλεσε και το έρεισμα συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. «Με κοινό όραμα και αξίες, βρεθήκαμε με τον Dr.  Αυγερινό το 2016 και αναδημιουργήσαμε την κοινωνική πρωτοβουλία «προσfΕΕρουμε» που αφορά στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων σε κρατικές κυρίως δομές σε απομακρυσμένες περιοχές» τόνισε η διευθύντρια επικοινωνίας, γνωστοποιώντας παράλληλα τις ήδη πολυάριθμες επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε ακριτικές περιοχές όπως η Κομοτηνή.
 
Η κ. Λεοντάρη δεσμεύθηκε εκ μέρους του συνδέσμου για την αέναη προσπάθεια προσφοράς, ενώ τέλος ευχαρίστησε τους συντελεστές για τη φιλοξενία.

 

«Αυτό κυρίως που χρειάζονται  οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τους πολίτες, είναι η διάθεση χρόνου»

 
Τέλος, ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής κ. Γιάννης Πολίτης ο οποίος συνεισφέρει κοινωνικά ως εθελοντής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λευκάδα, αναφέρθηκε με επαινετικό τρόπο στο πρόσωπο του Dr. Aντώνιου Αυγερινού, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «επαναφέρει τον Ερυθρό Σταυρό στην ιστορία που κατείχε».
 
Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιδιαίτερα σημαντική αξία του εθελοντισμού επισημαίνοντας πως δεν χρειάζεται κάποιος να έχει την οικονομική ευρωστία για να προσφέρει, καθώς αυτό κυρίως που χρειάζονται  οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τους πολίτες, είναι η διάθεση χρόνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.