Στον Υπουργο Δικαιοσυνης το αιτημα παραχωρησης στο Δημο Κομοτηνης του Παλιου Δικαστικου Μεγαρου

Συνάντηση Ε. Στυλιανίδη, Γ. Γκαράνη και Ι. Χατζηαντωνίου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα

Το αίτημα της παραχώρησης του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής στο Δήμο Κομοτηνής, ώστε να ενταχθεί σε πρόγραμμα ανάπλασης και να αξιοποιηθεί το ιστορικό κτίριο, στο οποίο κάποτε φιλοξενήθηκε η Διοίκηση Θράκης και υπεγράφη  η Ενσωμάτωση της στον Εθνικό Κορμό, μετέφεραν στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας κ. Κώστα Τσιάρα ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Γιάννης Γκαράνης και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν την Τετάρτη.

Οι τρείς εκπρόσωποι της Ροδόπης έθεσαν στον Υπουργό, πέρα του Μεγάρου, όλα τα ζητήματα λειτουργίας των Δικαστηρίων Κομοτηνής, τα θέματα έλλειψης δικαστικού και διοικητικού προσωπικού αλλά και  θέματα υλικοτεχνικής υποδομής.

Επίσης απηύθυναν πρόσκληση στον Υπουργό να επισκεφθεί την Κομοτηνή μετά τις γιορτές και να διαπιστώσει επί τόπου τα προβλήματα και τις ανάγκες.

Ο Υπουργός κατ’ αρχήν αντέδρασε θετικά και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να μελετήσουν το θέμα, πριν πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.