Πολλαπλες δρασεις θελει να πραγματοποιησει στον Δημο Κομοτηνης το Let’s do it Greece

Νίκος Κιούσης, συντονιστής της πανελλαδικής εκστρατείας «Να προσκαλέσουμε πολλές ομάδες, συλλόγους και σχολεία ώστε όλη η πόλη να κινητοποιηθεί για αυτό το σκοπό»

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ο εμπνευστής και συντονιστής της πανελλαδικής εθελοντικής εκστρατείας Let’s do it Greece και εθελοντής, κ. Νίκος Κιούσης, μαζί με άλλους εθελοντές, στο πλαίσιο της προσπάθειάς διάδοσης της ανάγκης να ενωθούν όλοι οι πολίτες σαν μια γροθιά για την προστασία του περιβάλλοντος. Το όνειρο αυτό το μοιράστηκε με εκατοντάδες ομάδες και φορείς από όλη την Ελλάδα και πλέον ήρθε η στιγμή να γίνει πραγματικότητα.
 
Με κεντρικό σύνθημα «Ρίζες που μας Ενώνουν», ξεκίνησε ένα μεγάλο εθελοντικό ταξίδι σε όλη τη χώρα με στόχο να ενωθούν χιλιάδες άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια όνειρα για ένα καλύτερο περιβάλλον δημιουργώντας την Εθνική Ελλάδος για το περιβάλλον.
 
Σε κάθε νομό θα οργανώνονται δράσεις και συναντήσεις και θα φυτεύεται από μία ελιά, συμβολίζοντας όλα όσα μας ενώνουν και μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε καθημερινά για έναν καλύτερο κόσμο.
 
Η διαδρομή άρχισε στις 31 Οκτωβρίου από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και θα ολοκληρωθεί λίγους μήνες μετά στην Αρχαία Ολυμπία. Σημαντικός σταθμός θα είναι η κεντρική συνάντηση εθελοντών στην Αθήνα, στοχεύοντας στο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, το Let’s do it Greece 2020 στις 10 Μαΐου.
 
Έτσι την Παρασκευή επισκέφτηκαν σχολεία της Κομοτηνής, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα γραφεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής σε μια συνάντηση με πολίτες, ομάδες, συλλόγους και φορείς.
 

Πιο νωρίς από ποτέ η προετοιμασία

 
Όπως ανέφερε ο κ. Κιούσης, έχοντας ορίσει ως την μεγάλη ημερομηνία της δράσης τους τις 10 Μαΐου, έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία πιο νωρίς από ποτέ, ώστε αυτή η δράση να φτάσει παντού σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να κινητοποιηθούν ταυτόχρονα σε 2.020 σημεία.
 
Για αυτό και είχαν την ιδέα να ταξιδέψουν εθελοντικά όλη την Ελλάδα για 100 μέρες, ώστε να γνωρίσουν από κοντά και τις ομάδες, τους συλλόγους τα σχολεία αλλά και τους Δήμους που συμμετέχουν εθελοντικά από τη δράση.
 
Ξεκίνησαν λοιπόν από την Αθήνα πριν από 44 μέρες, και κάθε μέρα ταξιδεύουν σε άλλη περιοχή, φτάνοντας την Παρασκευή και στην Κομοτηνή, όπου πραγματοποιήσαν μια σειρά από συναντήσεις για να συντονίσουν αυτή τη δράση.«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, γιατί βλέπουμε μια μεγάλη ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα, σε μια δράση που πλέον έχει γίνει θεσμός, έχει αγκαλιάσει και πιστέψει ο κόσμος» επεσήμανε  ο κ. Κιούσης.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι κινητοποιήθηκαν 120.000 εθελοντές σε 1.400 σημεία σε όλη την Ελλάδα, και φέτος θέλουν να σπάσουν κάθε ρεκόρ εθελοντισμού, θεωρώντας πως ο κόσμος έχει ανάγκη από ενωτικές δράσεις.
 
Όσο για την περιοχή μας ελπίζουν πως θα ετοιμάσουν από νωρίς ένα πλάνο, με σημεία τόσο εντός της πόλης όσο και περιφερειακά σε όλο το Δήμο, όπου θα γίνουν ωραίες δράσεις ώστε να τα περιποιηθούν, να τα καθαρίσουν και να τα ομορφύνουν.«Να προσκαλέσουμε πολλές ομάδες, συλλόγους και σχολεία ώστε όλη η πόλη να κινητοποιηθεί για αυτό το σκοπό» υπογράμμισε ο κ. Κιούσης για να εξηγήσει πως για αυτό και έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς ώστε αυτό το μήνυμα να φτάσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.