Διακριση για τον Κομοτηναιο Σπυρο Νταντανιδη στο 2ο Φεστιβαλ RoDi

Με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “The Journey of our Masks” που αναδεικνύει την κοινωνική συμπερίληψη μέσω της τέχνης

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο “The Journey of our Masks” του Κομοτηναίου σκηνοθέτη Σπύρου Νταντανίδη βρίσκεται ανάμεσα στις βραβευθείσες ταινίες του 2ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη Reflection of Disability in Art» με ακρωνύμιο RoDi, που διοργάνωσε το διάστημα 3 έως 10 Δεκεμβρίου το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας.

Τα βραβεία του Διαγωνιστικού Τμήματος Κινηματογραφικών Ταινιών μεταξύ των οποίων και αυτό του Σπύρου Νταντανίδη ανακοινώθηκαν στην πανηγυρική τελετή λήξης της φετινής διοργάνωσης στόχος της οποίας είναι η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική των ατόμων με αναπηρία και η ιδέα βασίζεται στην αναγνώριση του αναφαίρετου ανθρώπινου δικαιώματος της έκφρασης μέσω της Τέχνης.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε και φέτος υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.  Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική των ατόμων με αναπηρία και η ιδέα βασίζεται στην αναγνώριση του αναφαίρετου ανθρώπινου δικαιώματος της έκφρασης μέσω της Τέχνης. Απώτερος δε σκοπός της διοίκησης του Ιδρύματος είναι η καθιέρωση αυτού ως θεσμού παρουσίασης της καλλιτεχνικής πλευράς των ατόμων με αναπηρία, άρσης των εμποδίων συμμετοχής και κοινωνικής συμπερίληψής τους και σύζευξης Πανεπιστημίου και Κοινωνίας.

Στο διαγωνιστικό Τμήμα Κινηματογραφικών Ταινιών αναδείχθηκαν τόσο η ταινία του Σπύρου Νταντανίδη που αναδεικνύει την κοινωνική συμπερίληψη μέσω της τέχνης, καθώς και η μικρού μήκους ταινία του Brian Storm «THE DISTANCE BETWEEN US» που αναδεικνύει την χειραφέτηση των αναπήρων και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και το βίντεο κλιπ του Γρηγόριου Ρέντη «IOPATHI» που αναδεικνύει την κινηματογραφική αισθητική.

Συγχαρητήρια στον «δικό μας» Σπύρο! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.