Επιβραβευσε τους εθελοντες του το τμημα Κοινωνικης Εργασιας

Η αξία του εθελοντισμού δια στόματος των φοιτητών που συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: « Κοινωνική αποστέρηση, παιδική προστασία και ανθρώπινα δικαιώματα»

Εκδήλωση επιβράβευσης των εθελοντών/τριών- φοιτητών/τριών που συμμετείχαν στη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου το οποίο πραγματοποιήθηκε από 1-3 Νοεμβρίου 2019 στην Κομοτηνή, με θέμα: «Κοινωνική αποστέρηση, παιδική προστασία και ανθρώπινα δικαιώματα», πραγματοποίησε το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Παρουσία των ακαδημαϊκών του Τμήματος, οι συμμετέχοντες φοιτητές εξέφρασαν τόσο τη χαρά και την ευγνωμοσύνη για την συμμετοχή τους, όσο και την εκτίμησή που τρέφουν στα πρόσωπα των καθηγητών/τριών τους, διαμορφώνοντας το συγκινησιακό κλίμα που φέρει κάθε επιτυχής διεξαγωγή κατά την κατακλείδα της.

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η εκδήλωση

Ο πρόεδρος του τμήματος κ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος, ευχαρίστησε τους φοιτητές για τη συνεισφορά τους στη διοργάνωση του συνεδρίου, σημειώνοντας πως αποτέλεσαν το «πρόσωπο» του Τμήματος.

Με τη σειρά της, η επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου,κ. Ειρήνη Κατσαμά, μίλησε για μια πολύ σημαντική συμβολή των εθελοντών και εθελοντριών στη διεξαγωγή ενός μεγάλου και απαιτητικού συνεδρίου. Αναφέρθηκε στην προθυμία, τη συνέπεια,  τη διάθεση να συμβάλουν, τη χαρά με την οποία συμμετείχαν. Τόνισε πως οι ίδιοι, φάνηκε να αποκομίζουν οφέλη σε πολλά επίπεδα: προσωπικό, καθώς ενισχύθηκε η αυτοεκτίμηση τους και η πίστη στις ικανότητες τους, ακαδημαϊκό, καθώς κέρδισαν σε γνώσεις από την παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος του συνεδρίου αλλά και σε επίπεδο συνεργασίας με την ομάδα.


Στη συνέχεια, δόθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ προσφέρθηκαν γλυκά αλλά και βιβλία χάριν επιβράβευσης, με φοιτητές και καθηγητές να δίνουν έναν όμορφο επίλογο σε ένα ακόμη ακαδημαϊκό γεγονός του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι εμπειρίες των εθελοντών

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα κατέγραψαν οι εθελοντές του Συνεδρίου τόσο για τα όσα αποκόμισαν όσο και την αξία του εθελοντισμού. Δώδεκα εθελοντές και εθελόντριες, κλήθηκαν να καταθέσουν τις εμπειρίες τους στον «ΠτΘ». Τα συναισθήματα και οι σκέψεις τους  αποτυπώνονται παρακάτω και αποτελούν έμπνευση και κίνητρο για όλους μας να σκεφτούμε την αξία της προσφοράς και την ανυπολόγιστη ανταποδοτικότητά της για εμάς τους ίδιους.
 
«Ο πιο προφανής λόγος που οι άνθρωποι γίνονται εθελοντές είναι το πάθος τους για κάτι που αγαπούν και εγώ μπορώ να πω με βεβαιότητα πως αγαπώ αυτή τη σχολή. Πιστεύω πως μέσα από αυτήν την εμπειρία έγινα λιγάκι πιο ανεξάρτητη ή και πιο θαρραλέα».
(Εθελόντρια  φοιτήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Ζ΄ΕΞΆΜΗΝΟ)
 
«Η δική μου εμπειρία ως εθελόντρια ήταν υπέροχη. Ένιωσα ότι βοήθησα σε αυτό το τόσο μεγάλο γεγονός που έλαβε χώρα στην υπέροχη Κομοτηνή μας. Ένιωσα γεμάτη και συγκινημένη. Θα ήθελα να σας εκφράσω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευκαιρία που είχα να ζήσω την εμπειρία αυτήν!»
(Εθελόντρια  φοιτήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Ζ΄ΕΞΆΜΗΝΟ)
 
«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε κάποιο συνέδριο ως εθελόντρια. Ειδικά ως εθελόντρια φοιτήτρια -πια- .Επομένως, όλη αυτή η εμπειρία για μένα ήταν μοναδική. Παρόλη την κούραση και το καθημερινό ‘τρέξιμο’ , το πρωινό ξύπνημα και τη βραδινή αγρυπνία, είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να είμαι παρούσα σε όλο αυτό. Η γνωριμία μου με τον κόσμο και τους καθηγητές μου, οι όμορφες στιγμές που πέρασα με τους υπόλοιπους εθελοντές, η άψογη συνεργασία μας, καθώς και η εμπιστοσύνη που έλαβα από τους -εκπληκτικούς- σύνεδρους μας, με έκαναν να νιώσω άλλος άνθρωπος μέσα μου, να γνωρίσω μια ακόμη πτυχή μου. Σας ευχαριστώ λοιπόν για την ευκαιρία που μου δώσατε!»
(Εθελόντρια  φοιτήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Ζ΄ΕΞΆΜΗΝΟ)
 
«Ένιωσα πολύ χρήσιμη εξυπηρετώντας και βοηθώντας τους συνέδρους. Επίσης, όσες ομιλίες παρακολούθησα μου έδωσαν έμπνευση και σιγουριά για το επάγγελμα που έχω επιλέξει . Θα ήθελα σίγουρα να ξανά δουλέψω σε κάτι τέτοιο και ανυπομονώ να μου ξαναδοθεί η ευκαιρία! Ήταν τιμή μου που ήμουν μέρος αυτού του συνεδρίου και σας ευχαριστώ που δείξατε εμπιστοσύνη σε όλους εμάς τους εθελοντές!»
( Εθελόντρια  φοιτήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Ζ΄ΕΞΆΜΗΝΟ)
 
«Μην έχοντας ζήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν είχα τη δυνατότητα να μάθω, να συνεργαστώ, να γίνω πιο υπεύθυνη και να “αγαπήσω” περισσότερο την σχολή μου. Χωρίς να υπερβάλω ένιωσα τυχερή που βρέθηκα σε αυτή την θέση και αναγνώρισα πόσο σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου συναδέλφους και ανωτέρους που θα σε καθοδηγήσουν να γίνεις καλύτερος όχι μόνο σε αυτό που κάνεις αλλά και σαν άνθρωπος».
(Εθελόντρια  φοιτήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Ζ ΕΞΆΜΗΝΟ)
 
 «Δεν θα σας κρύψω πως στην αρχή αμφέβαλλα για το αν έκανα σωστά που δήλωσα εθελόντρια λόγω του ότι θα είχα κάποιες ευθύνες.Τώρα σας δηλώνω με σιγουριά πως θα το έκανα ξανά και ξανά και το μόνο σίγουρο είναι πως στο επόμενο συνέδριο θα είμαι και πάλι εκεί».
(Εθελόντρια  φοιτήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας , Ζ΄ΕΞΆΜΗΝΟ)
 
«Περήφανη ένιωσα γιατί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτι τόσο όμορφο και σπουδαίο. Περήφανη όμως και γιατί το συνέδριο για μένα δεν ήταν μόνο μια αφορμή να προσφέρω εθελοντική εργασία. Το σίγουρο όμως είναι πως το πιο δυνατό συναίσθημα που ένιωσα και συνεχίζω να το νιώθω είναι η πληρότητα. Και αυτό διότι ήταν μια μοναδική εμπειρία την οποία χαίρομαι που είχα την δυνατότητα να την ζήσω στα φοιτητικά μου χρόνια». 
(Εθελόντρια  φοιτήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Ζ΄ΕΞΆΜΗΝΟ)
 
«Αρχικά, νιώθω πολύ χαρούμενη που η συνεισφορά της εθελοντικής ομάδας ήταν παραγωγική. Δουλέψαμε σε ένα κλίμα ομαδικότητας και αλληλοϋποστήριξης σαν να είχαμε συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, σε αυτό το αποτέλεσμα, φυσικά, βοήθησε η σωστή προετοιμασία από τους συντονιστές».
(Εθελόντρια  φοιτήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Γ΄ΕΞΆΜΗΝΟ)
 
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και ευγνώμων που μπόρεσα και πήρα μέρος σε μια τέτοια δραστηριότητα διότι μου δημιουργήθηκαν απερίγραπτα συναισθήματα και εντυπώσεις! Αρχικά όλα τα παιδιά και οι διοργανωτές ήταν φανταστικοί και η “δουλειά” περνούσε γρήγορα.. Υπήρχε ένα κλίμα ομαδικότητας και συντονισμού σε όλα τα επίπεδα και αυτό καθιστούσε ευχάριστο τα όσα κάναμε.. Τέλος, ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα και η συμμετοχή μου στο συνέδριο ως παρατηρήτρια αλλά επίσης και ως εθελόντρια σε αυτήν την ομάδα».
(Εθελόντρια  φοιτήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας,  Γ΄ΕΞΆΜΗΝΟ)
 
«Το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν πολύ ευχάριστο και φιλικό με αποτέλεσμα η εμπειρία που αποκόμισα να είναι αρκετά εποικοδομητική.  Τέλος, αποτέλεσε για μένα ιδιαίτερη τιμή να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο Τμήμα μας ως τελειόφοιτος πλέον. Όσον αφορά το κομμάτι του εθελοντισμού σίγουρα θα το ξανάκανα, καθώς με ενδιαφέρει αρκετά. Φεύγοντας την τελευταία μέρα από τον χώρο του συνεδρίου γεμάτος εμπειρίες, νέα ακούσματα και γνωριμίες, κατάλαβα πόσο θα ήθελα να διοργανώνονται πιο συχνά τέτοια συνέδρια από το τμήμα μας στην πόλη μας, στα οποία θα μπορούσα και πάλι να συμμετέχω και να παρακολουθήσω».
(Εθελοντής φοιτητής Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Ζ΄ΕΞΆΜΗΝΟ)
 
«Ως εθελόντρια ένιωσα χαρά, συγκίνηση, γιατί συμμετείχα στο πρώτο συνέδριο του τμήματος μας αλλά και το αίσθημα της ευθύνης διότιέπρεπε να κάνουμε σωστά αυτά που είχαμε αναλάβει με σκοπό  την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου. Επίσης, μέσα από τις διάφορες ομιλίες κατάλαβα τι είναι στην πράξη η κοινωνική εργασία.Τέλος,  συνειδητοποίησα μέσα και από την παρουσίαση των ερευνών με ποιους τομείς της κοινωνικής εργασίας θέλω να ασχοληθώ στο μέλλον.Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία την οποία διηγήθηκα  σε πολλούς ανθρώπους και θα ήθελα να την ξανά ζήσω».
(Εθελόντρια  φοιτήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Γ΄ΕΞΆΜΗΝΟ)
 
«Ειδικά για μένα ήταν ίσως μεγαλύτερη η εμπειρία όντας μόλις στο 1ο εξάμηνο, οπότε είναι σίγουρα κάτι που θα ξαναέκανα. Ήταν αρκετά μεγάλη εμπειρία και σίγουρα αξέχαστη. Νομίζω ότι από την πρώτη μέρα καταλάβαμε τη φοβερή απήχηση του συνεδρίου, όταν διαπιστώσαμε ότι είχαμε 600 και πλέον συνέδρους»
 (Εθελοντής  φοιτητής Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Α΄ΕΞΆΜΗΝΟ)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.