Εκτος σχολικων γευματων τα σχολεια του Δημου Μαρωνειας – Σαπων

Σύμφωνα με την απάντηση των υφυπουργών Παιδείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου

Αρνητική ήταν η απάντηση των υφυπουργών Παιδείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου για διερεύνηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» και σε σχολικές μονάδες του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών την τρέχουσα σχολική χρονιά, προκειμένου να αποκατασταθεί μία αδικία εις βάρος αυτής της περιοχής.
 
Η απάντηση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου ότι «στην παρούσα φάση, και εφόσον υπάρξουν αδιάθετα υπόλοιπα γευμάτων από τις ενταγμένες σχολικές μονάδες, αυτά θα διατεθούν σε σχολεία του ιδίου Δήμου ή της ιδίας Π.Ε. τα οποία δεν είχαν αρχικά ενταχθεί στο Πρόγραμμα και έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε αυτό», όπως ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών», αφήνει ελάχιστα περιθώρια παρερμηνείας για την ένταξη των σχολικών μονάδων του συγκεκριμένου Δήμου στα «Σχολικά Γεύματα».
Από πλευράς της η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στην απάντησή της με σαφήνεια επισημαίνει ότι «το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και πόρους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. H επιλογή συνεπώς των Δήμων της χώρας όπου διανέμονται τα γεύματα, καθώς και ο αριθμός των ωφελούμενων μαθητών ανά Δήμο ορίζονται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων». Με αυτόν τον τρόπο η υφυπουργός κα Ζαχαράκη νίπτει τα χείρας της για επέκταση του προγράμματος στις σχολικές μονάδες του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Δημήτρης Χαρίτου
«Ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών πληροί τα  κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, που καθιστούν αναγκαία την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, ωστόσο το αίτημα δεν εισακούστηκε»

Όπως δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης «παρόλο που στόχος του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” είναι αφενός να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν οι ανάγκες σίτισης της ιδιαίτερα ευάλωτης αυτής ομάδας του πληθυσμού και αφετέρου να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτραπούν φαινόμενα σχολικής διαρροής. Και παρόλο που στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών υπάρχουν όλα εκείνα τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, που καθιστούν αναγκαία την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, εντέλει δεν εισακούστηκε το αίτημα για διεύρυνση του προγράμματος σχολικών γευμάτων στις σχολικές μονάδες του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, από την τρέχουσα σχολική περίοδο 2019-2020, ώστε οι μαθητές του Δήμου να τύχουν άμεσα της υποστήριξής τους μέσω του θεσμού».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.