ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης για τα περιστατικα αστυνομικης βιας

«Η ωμή καταστολή και η βία έναντι πολιτών που διαδηλώνουν δείχνουν το πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών»

Θέση στα όσα διαδραματίστηκαν στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και έχουν προκαλέσει δριμείες αντιδράσεις ακόμα και έρευνα από την ίδια την ΕΛΑΣ και τον Συνήγορο του Πολίτη, σε σχέση με τα περιστατικά αστυνομικής βίας, παίρνει με ανακοίνωσή του την οποία ο υπογράφει ο Συντονιστής της κ. Σταμάτης Σακελλίων, ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Στην σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζουν τα περιστατικά της ωμής καταστολής εναντίον των πολιτών ως «βασανιστήριο» που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, επισημαίνοντας πως οι εικόνες αυτές «δείχνουν πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της ΝΔ τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ωμή καταστολή και η βία έναντι πολιτών που διαδηλώνουν, το ξεγύμνωμα πολιτών από άνδρες των ΜΑΤ που συνιστά βασανιστήριο και διώκεται σε βαθμό κακουργήματος δείχνουν το πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Τα ψέματα του Υπουργού Προστασίας εκθέτουν τόσο τον ίδιο όσο και τον πρωθυπουργό που τον επέλεξε. Όσο ο κ. Χρυσοχοΐδης παραμένει στην θέση του  αποδεικνύεται ότι την ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί όσο και αν τον καλύπτουν τα χρεοκοπημένα Μέσα. Ο δημοκρατικός λαός της πατρίδας μας θα αποτρέψει την  χυδαία απόπειρα εγκαθίδρυσης αστυνομικού κράτους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.