Πορεια διαμαρτυριας για την 11η επετειο δολοφονιας Α. Γρηγοροπουλου

Ενάντια στην όξυνση της καταπίεσης και της κρατικής καταστολής

Αντικυβερνητική-αντικατασταλτική πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου πλήθος φοιτητών και κόσμου για την επέτειο της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον 37χρονο ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Πλήθος κόσμου, φορείς, συλλογικότητες, ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συμμετείχαν στις ογκώδεις συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας με την Κομοτηνή να δίνει το δικό της «παρών», αντιτασσόμενη με τη σειρά της στην «όξυνση της καταπίεσης» και της «κρατικής καταστολής» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μέρος των φοιτητών.

Σύντομο χρονικό των τεκταινόμενων της 6ης Δεκεμβρίου

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο αστυνομικός Ε. Κορκονέας, έπειτα από κάποιο διαπληκτισμό, επέστρεψε πεζός, πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλο, στα Εξάρχεια. Ήταν η αρχή μιας γενικευμένης νεολαιίστικης έκρηξης που σημάδεψε για πάντα την ελληνική κοινωνία. Το ίδιο βράδυ ξεσπούν σποραδικά, στο κέντρο της πόλης, βίαιες αντιδράσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, που αντιλαμβάνεται τι είχε συμβεί, επιχειρεί να παρέμβει πυροσβεστικά. Καταδικάζει το γεγονός και τονίζει ότι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Λίγο αργότερα, υποβάλλει (μαζί με τον υφυπουργό Π. Χηνοφώτη) την παραίτησή του που δεν γίνεται δεκτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.