Αποπειρες αποτελεσματικης προσεγγισης για την ομαλη ενταξη των παιδιων με αυτισμο στο σχολειο

7ο σεμινάριο του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ με θέμα την ποιότητα ζωής και ασφάλειας των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ πραγματοποίησε το πρωί της περασμένης Κυριακής 1 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή το 7ο Σεμινάριο του με θεματικές που αφορούν τα συνδρομικά παιδιά και την καθημερινότητα τους στο σχολείο. Εκλεκτοί καλεσμένοι και ομιλητές ήταν ο κ. Θεόδωρος Φλωρίδης, Εκπαιδευτικός και Συντονιστής Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ, με θέμα: «Ποιότητα ζωής και ασφάλεια παιδιών με αυτισμό» και η Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Δ/ντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, Δήμητρα Κελέση, με θέμα: «Κατανόηση και διδασκαλία μαθητών με αυτισμό». Όπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος, «και οι δύο θεματικές ενότητες είναι ιδιαίτερα σημαντικές κυρίως για παιδαγωγούς, θεραπευτές και γονείς παιδιών που βρίσκονται στο σχολικό πλαίσιο και οι ομιλητές είναι εξειδικευμένοι και κορυφαίοι στο είδος τους». Κατόπιν ο πρόεδρος του ΔΑΔΑΑ, Βαγγέλης Λαφτσής ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους δύο ομιλητές, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο «με υπερβάλλον ζήλο αγκάλιασαν τον Σύλλογο και ήρθαν για να ενημερώσουν τον κόσμο και κάθε εκπαιδευτικός αξίζει να τους παρακολουθήσει με προσοχή».
 

«Υπάρχουν άγνωστες συνιστώσες για τα παιδιά με αυτισμό τις οποίες προσπαθούμε να  διαπραγματευτούμε ώστε να βελτιώσουμε συνολικά την ζωή τους στο σχολείο»

 
Από την πλευρά του ο κ. Θεόδωρος Φλωρίδης δήλωσε ότι «στόχος της συνάντησης είναι να αναφερθούμε στα ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής , την ασφάλεια και την εκπαίδευση των παιδιών με αυτισμό. Υπάρχουν άγνωστες συνιστώσες για τον αυτισμό τις οποίες θα θέλαμε να διαπραγματευτούμε όπως είναι το δικαίωμα των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, στην αυτοδιάθεση στην αυτοδιαχείριση και στον αυτοπροσδιορισμό. Εξάλλου όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα για υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές υπηρεσίες και το δικαίωμα να αποφασίζουν τα ίδια για τη ζωή τους. Εξηγήσαμε τους τρόπους ώστε να αναπτύξουν αυτά τα παιδιά κοινωνικές συναναστροφές με αγάπη και ασφάλεια και πώς να βελτιώσουμε καθολικά την ποιότητα της καθημερινότητας τους στο σχολείο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.