Ισχυρή στήριξη Αλέξη Τσίπρα στη βιώσιμη ανάπτυξη της Θράκης

02.12.2019 23:54

Περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος Δημήτρη Χαρίτου και Αναστασία Γκαρά, καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος.
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα του Έβρου ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει και συναντήσεις με φορείς της περιοχής, όπως δημάρχους, αλλά και τον επιχώριο Μητροπολίτη.
 
Στη συνάντηση με τους Δημάρχους της Θράκης που είχε ο κ. Τσίπρας, συμμετείχε τόσο ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης όσο και ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ.Ντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος άλλωστε είχε αναλάβει από την πλευρά των δημάρχων την ευθύνη για την οργάνωση των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τα κόμματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση στον κ. Τσίπρα για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης της Θράκης γύρω από το θέμα των εξορύξεων που είναι εξολοκλήρου αρνητικές.


Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την στήριξή του στον αγώνα της κοινωνίας της περιοχής με μπροστάρη την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά της εξόρυξης του χρυσού και δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε ό,τι του ζητηθεί σ’αυτή την κατεύθυνση.


Χαρακτηριστικά είπε ότι χαίρεται για την ομόφωνη διαφωνία και τόνισε ότι η κυβέρνησή του θωράκισε την περιοχή προς αυτή την κατεύθυνση με το χωροταξικό σχέδιο του στο οποίο δεν προβλέπονται τέτοιου είδους επενδύσεις.Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος για τοπικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα με τους Δημάρχους όπου εκεί ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος είχε την ευκαιρία πέρα από τα γενικά αυτοδιοικητικά θέματα ν’ αναφερθεί για τις επιμέρους ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που διαθέτει ο Δήμος Μαρωνείας –Σαπών.


Τέλος, ο κ. Χαριτόπουλος προσκάλεσε τον κ.Τσίπρα να επισκεφθεί το Δήμο και να δει από κοντά τα όσα συζήτησαν, γνωρίζοντας καλύτερα την περιοχή και αποκομίζοντας ιδία άποψη έχοντας σε επαφή με τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου.
 

«Φιλόδημος», ΔΠΘ και αναπτυξιακές προοπτικές της Θράκης στην ατζέντα της συνάντησης

 
Στη συζήτηση αναδείχθηκε ακόμη το θέμα του προγράμματος «Φιλόδημος», που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και έδωσε λύσεις στην αυτοδιοίκηση, και σύμφωνα με τα όσα αναδείχθηκαν στη συνάντηση, αμφισβητείται από την σημερινή κυβέρνηση που θέλει να το καταργήσει, επιφέροντας ένα ισχυρό πλήγμα στην  αυτοδιοίκηση. Περαιτέρω έγινε συζήτηση για την ανάγκη στήριξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, καθώς η κατάργηση της ελεύθερης πρόσβασης από την σημερινή κυβέρνηση θα αποδυναμώσει τα περιφερειακά πανεπιστήμια και ιδιαίτερα το ακριτικό πανεπιστήμιο της Θράκης. Ακόμη έγινε μνεία στις τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, που έχει η περιοχή λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και στη σημασία που αποκτά η Θράκη ως ενεργειακός κόμβος. Αναφορά έγινε και στη μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή της Θράκης.
 

Ενημέρωση για τις επετειακές εκδηλώσεις του αιώνα από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό

 
Επιπλέον ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης είχαν την ευκαιρία, συνομιλώντας ιδιαιτέρως με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα, να τον ενημερώσουν για το μεγάλο ιστορικό  γεγονός, της συμπλήρωσης 100 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης τον Μάιο του 2020, και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για την ανάδειξη αυτού του ιστορικού γεγονότος και του απεύθυναν πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Κομοτηνή.
 
Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμο ενώ η περιοδεία του ολοκληρώθηκε με την ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grecotel Αστήρ-Εγνατία.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine