Στον Εβρο ο Αλεξης Τσιπρας

Το θέμα των εξορύξεων χρυσού στο επίκεντρο της συνάντησης με δημάρχους της Θράκης

Περιοδεία στον Έβρο πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος Δημήτρη Χαρίτου και Αναστασία Γκαρά, καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος.
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα του νομού ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει και συναντήσεις με φορείς της περιοχής, όπως δημάρχους.
 
Στη συνάντηση με τους Δημάρχους της Θράκης που είχε ο κ. Τσίπρας, συμμετείχε τόσο ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης όσο και ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος άλλωστε είχε αναλάβει από την πλευρά των δημάρχων την ευθύνη για την οργάνωση των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τα κόμματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση στον κ. Τσίπρα για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης της Θράκης γύρω από το θέμα των εξορύξεων που είναι εξολοκλήρου αρνητικές.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την στήριξή του στον αγώνα της κοινωνίας της περιοχής με μπροστάρη την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά της εξόρυξης του χρυσού και δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε ό,τι του ζητηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά είπε ότι χαίρεται για την ομόφωνη διαφωνία και τόνισε ότι η κυβέρνησή του θωράκισε την περιοχή προς αυτή την κατεύθυνση με το χωροταξικό σχέδιο του στο οποίο δεν προβλέπονται τέτοιου είδους επενδύσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος για τοπικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα με τους Δημάρχους όπου εκεί ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος είχε την ευκαιρία πέρα από τα γενικά αυτοδιοικητικά θέματα ν’ αναφερθεί για τις επιμέρους ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που διαθέτει ο Δήμος Μαρωνείας –Σαπών.

Τέλος, ο κ. Χαριτόπουλος προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί το Δήμο και να δει από κοντά τα όσα συζήτησαν, γνωρίζοντας καλύτερα την περιοχή και αποκομίζοντας ιδία άποψη έχοντας σε επαφή με τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.