Ενα διαφορετικο πρωταθλημα μπασκετ για καλο σκοπο φιλοδοξουν να δημιουργησουν στην πολη μας δυο συμπολιτες

Σωφρόνης Παπουής-Δημήτρης Σερετίδης «Η διάθεση και η πρόθεση για συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη, καθώς μέχρι στιγμής άτυπα έχουμε 10 ομάδες»

«Θέλουμε τον κόσμο να μπει ξανά στο παρκέ»

 

«Μέσα από αυτό θα συνδράμουμε και εμείς στην προσπάθεια του Santa Run για να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα χρήματα για τους Σαμαρείτες»

 
Για πρώτη φορά στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, το οποίο θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι όσοι αγαπούν το μπάσκετ και να δημιουργήσουν την δική τους ομάδα αποτελούμενη από 10-18 άτομα και να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα μπάσκετ.
 
Οι ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται από εργαζομένους στον ίδιο εργασιακό χώρο ή κλάδο εργασίας, από μέλη πολιτιστικών και άλλων συλλόγων, από ιδιώτες και αυτοαπασχολούμενους ή και από παρέες φίλων που αγαπούν το άθλημα.
 
Για αυτό το πρωτάθλημα μπάσκετ, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο της Κομοτηνής από αρχές Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Ιουνίου μίλησαν στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» οι διοργανωτές του και συγκεκριμένα ο Σωφρόνης Παπουής και ο Δημήτρης Σερετίδης.
 
Ο λόγος λοιπόν σε αυτούς…
 

«Η συμμετοχή μας σε αντίστοιχα πρωταθλήματα σε γειτονικές πόλεις μας ώθησε στην υλοποίηση του πρωταθλήματος και στην Κομοτηνή»

 
ΠτΘ:  Για πρώτη φορά λοιπόν στην πόλη μας πραγματοποιείται εργασιακό πρωτάθλημα. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στην υλοποίηση του και ποιες είναι οι πρώτες κριτικές που έχετε λάβει;
Σ.Π. : Αυτό το εγχείρημα γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και είμαστε πεπεισμένοι πως θα εξελιχθεί σε θεσμό. Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως γίνεται στις γειτονικές πόλεις κάτι αντίστοιχο τουλάχιστον εδώ και μία τριετία. Η ιδέα αυτή γεννήθηκε μέσα από τη συμμετοχή μας σε αντίστοιχα πρωταθλήματα τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι λοιπόν είπαμε γιατί εμείς να είμαστε πίσω και να μην κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Η διάθεση και η πρόθεση για συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη, καθώς μέχρι στιγμής άτυπα έχουμε 10 ομάδες και θέλουμε συνολικά 16 για να κλείσει το πρωτάθλημα. Η μέχρι στιγμής κινητοποίηση του κόσμου μας δίνει την εντύπωση πως όλα θα πάνε καλά!
 
ΠτΘ: Μάλιστα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως η διοργάνωση έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Πώς το σκεφτήκατε να προβείτε σε μία τέτοια ενέργεια;
Σ.Π.: Τα έσοδα της διοργάνωσης, δηλαδή ένα ταμείο που θα υπάρχει στην είσοδο, θα πάνε κατόπιν συνεννόησης στην προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού για την αγορά ενός τζιπ, καθώς οι Σαμαρείτες είναι πανταχού παρόντες και βοηθούν σε όλες τις δράσεις. Δηλαδή μέσα από αυτό θα συνδράμουμε και εμείς στην προσπάθεια του Santa Run για να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα χρήματα για τους Σαμαρείτες, ώστε να ενισχυθούν με την αγορά ενός τζιπ.
 

«Το τουρνουά απευθύνεται σε ερασιτέχνες και σε αυτούς που αγαπάνε το μπάσκετ»

 
ΠτΘ: Η μορφή των αναμετρήσεων και των πρωταθλημάτων ποια θα είναι;
Δ.Σ.: Οι αγώνες θα γίνονται σε 4 8λεπτα επειδή θέλουμε να προσεγγίσουμε κόσμο που μπορεί να μην έχει την απαιτούμενη φυσική κατάσταση. Επίσης αντί για  12 αθλητές θα έχουμε 15 αθλητές για να μπορούν να ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, καθώς δεν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες αλλά με ερασιτέχνες. Υιοθετήσαμε αρκετούς κανονισμούς από τις γειτονικές διοργανώσεις. Σχετικά με την μορφή του πρωταθλήματος, θέλουμε να χωριστούν σε 2 ομίλους των 8 ομάδων όπου οι πρώτες 4 θα περάσουν στα play off και οι 4 θα παίξουν χιαστί. Οι αγώνες θα διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, κυρίως απογευματινές ώρες μέσα στα Σαββατοκύριακα.
 

«Το πρωτάθλημα ξεκινά Φεβρουάριο και ολοκληρώνεται αρχές Ιουνίου»

 
ΠτΘ: Ποιες θα είναι οι ημέρες διεξαγωγής του πρωταθλήματος;
Σ.Π.: Αφού ευχαριστήσουμε την ΔΚΕΠΠΑΚ για την παραχώρηση του γηπέδου και την αμέριστη συμπαράσταση όπως και τις ομάδες που θα συμμετέχουν, καθώς αυτές στην ουσία μας δίνουν δύναμη, ας δούμε λίγο την μορφή των αναμετρήσεων. Το πρόγραμμα μας θα προσαρμόζεται με το πρόγραμμα των τοπικών ομάδων, που θέλουμε να προοδεύουν.  Δηλαδή όποτε θα υπάρχει κενό, θα μπαίνουν οι αγώνες του εργασιακού πρωταθλήματος. Φιλοδοξούμε να ξεκινήσουμε 1 Φεβρουαρίου που συμπίπτει με το Σαββατοκύριακο και πιστεύουμε ότι το φινάλε θα είναι γύρω στα τέλη Μαΐου και αρχές Ιουνίου. Επίσης συζητάμε με τους ιθύνοντες των άλλων εργασιακών πρωταθλημάτων για τη διεξαγωγή ενός Final- 4 με τους πρωταθλητές των αγώνων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης και Καβάλας για να γίνει ένα πολύ όμορφο τουρνουά και να αποτελέσει ευκαιρία για βόλτα για όλους τους συμμετέχοντες.
 
ΠτΘ: Η Κομοτηνή χαρακτηρίζεται ως «μπασκετούπολη» ενώ ο κόσμος αγαπά το μπάσκετ. Φιλοδοξείτε με αυτήν την δράση να ενώσετε όλους που αγαπούν το άθλημα;
Δ.Σ.: Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως οι αλάνες με μπασκέτες και το Πανθρακικό Στάδιο είναι γεμάτα. Η Κομοτηνή είναι μπασκετική πόλη και αυτό θέλουμε να βγει προς τα έξω. Θέλουμε τον κόσμο να μπει ξανά στο παρκέ.
 

«Δεν υπάρχει όριο ηλικίας ενώ το κάλεσμα μας απευθύνεται και στις γυναίκες»

 
ΠτΘ: Υπάρχει κάποιο όριο, κάποιος περιορισμός στις συμμετοχές;
Σ.Π.: Δεν υπάρχει όριο ηλικίας και εννοείται πως το άνοιγμα είναι και στις γυναίκες. Να σας αποκαλύψω πως υπάρχει σκέψη από την ένδοξη ομάδα του γυναικείου του ΓΑΣ να κατέβουν στο πρωτάθλημα.
 
ΠτΘ: Με δεδομένο πως όταν κάποιος μπαίνει στο παρκέ, πάντα θέλει να κερδίζει, έχετε πάρει τα μέτρα σας για να γίνονται όλα όπως πρέπει;
Δ.Σ.: Οι αγώνες θα γίνονται με κάθε επισημότητα, με ορισμένους διαιτητές από τον ΣΔΚ Θράκης και γραμματεία, φύλλα αγώνα, στα πρότυπα δηλαδή επίσημων αγώνων.
 
ΠτΘ: Οπότε θέλουμε να κυλήσουν όλα ομαλά και να εξελιχθεί σε θεσμό το εργασιακό πρωτάθλημα Κομοτηνής;
Σ.Π.: Αυτό ακριβώς. Θέλουμε να το απολαύσουν όλοι. Μάλιστα σκεφτόμαστε ακόμα, αφού ολοκληρωθούν οι φάσεις των ομίλων, την διεξαγωγή ενός All Star Game για να γεμίσει εκ νέου το γήπεδο και να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα με happening, εκπλήξεις και πολύ γέλιο!
 
ΠτΘ: Κλείνοντας, πού μπορεί να δηλώσει κάποιος συμμετοχή και πώς μπορεί να ενημερώνεται;
Σ.Π.: Συμμετοχή μπορεί να δηλώσει στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook  (Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κομοτηνής) , όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να μαθαίνουν για τα νέα και στη συνέχεια για τα αποτελέσματα, φωτογραφίες και οτιδήποτε σχετίζεται με το πρωτάθλημα. Συμμετοχή ακόμα μπορούν να δηλώνουν και στα τηλέφωνα 6945547047 και 6937506212

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.