Μαγδα Γιαμουσταρη: «Με την βοηθεια ολων των φορεων θα βελτιωσουμε το Σισμανογλειο με προσημο την αγαπη προς τους πολιτες»

Η νέα διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής αποκαλύπτει τις προθέσεις της για τα καθήκοντα που αναλαμβάνει

Προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε με επίσημη απόφαση του Υπουργείου Υγείας η νέα διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. Μάγδα Γιαμουστάρη. Αν και ακούστηκαν πολλά ονόματα τις τελευταίες μέρες η κ. Γιαμουστάρη, εδώ και δεκαετίες στέλεχος της ΝΔ, είναι η εκλεκτή. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Παρατηρητή, η νέα διοικήτρια τοποθετήθηκε για τον διορισμό και τις προκλήσεις της νέας θέσης που καλείται να αναλάβει,  αποκαλύπτοντας παράλληλα το όραμα της για το μέλλον του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, και δεσμευόμενη για συνεργασίες με όλους τους εμπλεκομένους προς όφελος των πολιτών.

«Πρόθεση μου να συγκρουστώ με τα χρόνια προβλήματα με τη βοήθεια όλων των φορέων για ένα καλύτερο σύστημα δημόσιας υγείας»

Η νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου αρχικά εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους δημότες, στον πρωθυπουργό και στον Υπουργό Υγείας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό της και την επιλογή της ως διοικήτριας του Σισμανόγλειου. Η κ. Γιαμουστάρη αναγνωρίζει ότι αυτό είναι ένα πολύ βαρύ χρέος μιας μεγάλης ευθύνης και δήλωσε ότι «θα συγκρουστώ με τα προβλήματα της υγείας, σε ένα χώρο τόσο ευαίσθητο, τα οποία δεν έχουν χρόνο, χρώμα, και με βασικό κεντρικό στόχο την καλύτερη υγεία για τον άνθρωπο, και βαθιά την πεποίθηση ότι η υγεία μας ενώνει». Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει αυτό το δύσκολο έργο θέτοντας κάποιους επιμέρους στόχους, ώστε να εντοπιστούν αυτά τα χρόνια προβλήματα και να επιλυθούν με τη συνεργασία όλων των εργαζομένων και όλων των φορέων. Πάνω σε αυτό η ίδια σχολίασε ότι «έχω την αίσθηση ότι οι πάντες θα βοηθήσουν, και οι βουλευτές του νομού μας και η τοπική αυτοδιοίκηση, και οι θεσμικοί φορείς. Ένα είναι αυτό που επιδιώκουμε, τη βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της».

«Θα παρακολουθώ την ομαλή μετάβαση προς την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου και ευελπιστώ να κριθώ θετικά εκ του αποτελέσματος»

Αναλυτικότερα ένας από τους στόχους που η νέα διοικήτρια επιδιώκει να πετύχει είναι «η παρακολούθηση του έργου για την ομαλή μετάβαση προς την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου, το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής και γιατί όχι ολόκληρης της Θράκης». Το μέσο για την επίτευξη τους, σύμφωνα με την κ. Γιαμουστάρη είναι «η ισχυρή διάθεση προσφοράς, η προμελετημένη δουλειά και η έμπρακτη υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων». Η ίδια τόνισε πως είναι «άνθρωπος των έργων και επομένως ανακοινώσεις θα γίνονται όταν θα προκύπτουν από τα αποτελέσματα. Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι το κράτος είναι εδώ, είναι οργανωμένο, συμπάσχει, νοιάζεται και δίνει λύση. Ως διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ευελπιστώ στη συνεργασία όλων, και νομίζω ότι θα κριθώ εκ του αποτελέσματος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

«Έχοντας δοκιμαστεί χρόνια στην διοίκηση δεν φοβάμαι να αναλάβω το Σισμανόγλειο με παρονομαστή την αγάπη προς τον άνθρωπο»

Παρόλο που η επαγγελματική ιδιότητα της νέας διοικήτριας δεν συνάδει με τον χώρο της υγείας αλλά της παιδείας, η ίδια υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει “συνάδει” στη θέση οποιουδήποτε διοικητή. Δεν έχω κανένα φόβο και αντίθετα αυτή η θέση δυναμώνει τη θέλησή μου. Ως φιλόλογος αγαπώ τον άνθρωπο, και όταν αγαπάς μπορείς να προσφέρεις τα πάντα για τον άνθρωπο». Η κ. Γιαμουστάρη εξήγησε ότι είναι «σκληροτράχηλο άτομο» και δεν φοβάται διότι δοκιμάστηκε πολλά χρόνια σε ανάλογες θέσεις ευθύνης της διοίκησης και γνωρίζει «από διοίκηση, από τον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και από την ευαίσθητη παιδεία». Εκφράστηκε δε με τεχνοκρατικούς όρους και ενημέρωσε ότι θα διοικήσει «μαζί με τους εργαζομένους, μαζί με το ιατρικό προσωπικό και μαζί με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την εποικοδομητική κριτική» τους. Σφάλματα και παραλήψεις γίνονται από όλους, συμπλήρωσε η ίδια και διαβεβαίωσε πως «ο κοινός παρονομαστής για την ορθή διοίκηση είναι η αγάπη στον άνθρωπο».

«Θα είμαι σε επικοινωνία με τον προκάτοχό μου και φροντίζω να έχω βαθύτερη γνώση μέχρι να αναλάβω τα νέα μου καθήκοντα»

Σχετικά με την έναρξη των νέων καθηκόντων της, η κ. Γιαμουστάρη πληροφόρησε ότι «περιμένουμε το ΦΕΚ. Έχουμε στείλει τα κατάλληλα έγγραφα στο υπουργείο και αναμένουμε. Μέχρι να έρθει το ΦΕΚ εγώ υπηρετώ στο σχολείο και δεν μπορώ να το αφήσω». Ωστόσο η ίδια ανέφερε κλείνοντας πως «ενημερώνομαι για καταστάσεις και πράγματα και φροντίζω για να έχω μια βαθύτερη άποψη για το νοσοκομείο όταν θα πάω εκεί. Θα καλέσω τον προκάτοχο μου, ο οποίος έχει αφήσει τη σφραγίδα του και θα τον δεχτώ με πολύ μεγάλη χαρά για να με ενημερώσει για όποια θέματα θεωρεί αυτός ότι πρέπει να ενημερωθώ και να συνεργαστεί σε όποια θέματα θεωρεί ο ίδιος ότι πρέπει να συνεργαστεί. Οι συζητήσεις και οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν γίνει η ενημέρωσή μου και βέβαια όταν θα έχω απτά αποτελέσματα».
 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.