Ο Δημος Κομοτηνης προωθει την ανακυκλωση μεσω συστηματος επιβραβευσης

Δημιούργησε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει εκπτώσεις και παροχές σε όσους ανακυκλώνουν

Ο Δήμος Κομοτηνής ξεκίνησε μια σημαντική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης – επιβράβευσης πολιτών, τη λειτουργία της δημοτικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης (followgreen.gr/komotini) που ενώνει πολίτες – τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία, στον κοινό στόχο της αύξησης της ανακύκλωσης.
 
Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του Δήμου, μπορούν με την επίσκεψή τους στη δημοτική πλατφόρμα να:

  1. Επιβραβεύονται με πόντους
  • για την εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν γύρω από την ανακύκλωση, μέσα από κουίζ, βίντεο και άρθρα,
  • με τη δωρεά συγκεκριμένων αγαθών στο Κοινωνικό Δίκτυο Προσφοράς Χρηστικών Αντικειμένων
  • με τη δήλωση της ανακύκλωσής τους στους μπλε κάδους συσκευασιών/κώδωνες γυαλιού.
     
  1. Εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης άμεσα σε ειδικές εκπτώσεις-παροχές στις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου μας, ή/και με δωρεά στα σχολεία που θα διενεργήσουν μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης σε επόμενη φάση του προγράμματος.

 
Στο πλαίσιο της συμμετοχής των πολιτών στην πλατφόρμα, καλεί όλους τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, κάνοντας την εγγραφή τους στην πλατφόρμα (www.followgreen.gr/komotini/account/register) με τη διεύθυνση κατοικίας τους στον Δήμο Κομοτηνής, ενώ οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους με τη διεύθυνση εργασίας τους στην Υπηρεσία του Δήμου/Οργανισμού.
 
Κάθε πολίτης που είναι μέλος στην πλατφόρμα, έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει τους πόντους του με τους παραπάνω τρόπους, ενώ παράλληλα συμβάλει έμπρακτα στην προσπάθεια για την αύξηση της ανακύκλωσης.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα απευθυνθείτε στο email: [email protected] ή στο τηλέφωνο: 213 0436298.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.