Στο μέλλον μετατίθεται η λειτουργία παραρτήματος ΣΔΕ στον Ίασμο

27.11.2019 20:26

Αρνητική η απάντηση της υπουργού Παιδείας

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Αρνητική ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στην, από 20/09/2019, ερώτηση την οποία κατέθεσε ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου με θέμα: «Ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής στον Ίασμο της Π.Ε. Ροδόπης». Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, η υπουργός αρνούμενη τη λειτουργία παραρτήματος ΣΔΕ φέτος στον Ίασμο στερεί από όσους άφησαν για οποιοδήποτε λόγο το σχολείο πριν ακόμη ολοκληρώσουν τα 9 χρόνια υποχρεωτικής φοίτησης, την δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση, που θα συνέβαλε στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, σε μία περιοχή κυρίως αγροτική, με συνθήκες που προκαλούν τη μη ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης με υψηλά ποσοστά μαθητικής διαρροής.
 
Μάλιστα όπως εξηγεί ο κ. Χαρίτου, ενώ το αίτημα λειτουργίας παραρτήματος ΣΔΕ στον Ίασμο ήταν κατατιθέμενο και γνωστό στο υπουργείο Παιδείας και στην υπουργό, στην υπ’ αριθ. 4197/27-08-2019 «Τροποποίηση της Πράξης των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)», δεν συμπεριλήφθη, ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν την έναρξη λειτουργίας των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και ένα παράρτημα να λειτουργήσει και στον Ίασμο.
 
Η επίκληση της υπουργού Παιδείας στην απάντησή της ότι ιδρύθηκε και λειτούργησε εκτός έδρας τμήμα του Σ.Δ.Ε. Κομοτηνής στον Ίασμο, όμως το 2012 ανεστάλη η λειτουργία του, λόγω μη ύπαρξης εκπαιδευομένων, δεν ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα, σπεύδει να διευκρινίσει ο ίδιος, εξηγώντας πως το ενδιαφέρον για φοίτηση στο ΣΔΕ είναι υπαρκτό και κατατεθειμένο με τις 74 ενυπόγραφες αιτήσεις εγγραφής πολιτών του Δήμου Ιάσμου. Αυτό το ενδιαφέρον όφειλε να λάβει υπόψη του το Υ.ΠΑΙ.Θ. και να λειτουργήσει το ΣΔΕ στον Ίασμο την φετινή χρονιά και όχι να δίνει έωλες απαντήσεις περί  μελλοντικής λειτουργίας.
Χ.Λ.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine