Ξεκαθαρο το ΟΧΙ του ΚΙΝΑΛ στο ενδεχομενο εξορυξης χρυσου στη Θρακη

Δια στόματος Παύλου Χρηστίδη

Την αντίθεση του ΚΙΝΑΛ στο ενδεχόμενο εξορύξεων στην περιοχή της Θράκης εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alfa Tv και τη δημοσιογράφο Κυριακή Μπασκάκη, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.
 
Ερωτηθείς σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης του με τους δημάρχους της Θράκης ακριβώς με θέμα την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή μας, ο ίδιος έκρινε ως «αυτονόητο για εμάς που θέλουμε να έχουμε το μυαλό μας και στην πράσινη ανάπτυξη και στον τρόπο με τον οποίο προστατεύουμε τις τοπικές κοινωνίες από την κλιματική κρίση αλλά, ταυτόχρονα, να δώσουμε και έκταση και ένταση στην ταυτότητα που έχει κάθε περιοχή και η περιοχή εκεί έχει και τουρισμό, έχει και κτηνοτροφία και είναι αδιανόητο να χρησιμοποιήσουμε  μεθόδους οι οποίες μπορεί να νεκρώσουν ολόκληρες περιοχές».
 
«Από εκεί και πέρα, θα μας στείλουν και τις έρευνες αυτές τις οποίες έχουν κάνει και στη συνέχεια θα έχουμε μια νέα συζήτηση το επόμενο χρονικό διάστημα» συνέχισε ο ίδιος για να εξηγήσει και να κάνει σαφές ότι με αυτούς του όρους « σε κάθε περίπτωση, από αυτά τα οποία σήμερα προκύπτουν είναι προφανές ότι και εμείς είμαστε αντίθετοι στο να προχωρήσει η διαδικασία με αυτούς τους όρους».
 
Μιας και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δείχνει να κωφεύει στις φωνές διαμαρτυρίας και στην ξεκάθαρα αρνητική άποψη της τοπικής κοινωνίας, ίσως η τοποθέτηση ενός κοινοβουλευτικού κόμματος όπως η προαναφερθείσα του ΚΙΝΑΛ, σε συνέχεια αντίστοιχων τοποθετήσεων λοιπών κοινοβουλευτικών δυνάμεων, βοηθήσει στο «ξεβούλωμα» των αρμοδίων αυτιών. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.