Οχταπλασιο θελει να κανει τον χωρο του Κυνοκομειου ο Δημος Κομοτηνης

Θα αξιοποιήσει χρηματοδότηση του Φιλόδημου αλλά και ιδίους πόρους

Την πρόθεση του Δήμου Κομοτηνής να προχωρήσει σε σημαντική παρέμβαση, οκταπλασιάζοντας πρακτικά τον χώρο που καλύπτει το σημερινό κυνοκομείο, κατέθεσε την Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Κομοτηνής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου.
 
Όπως ανέφερε, θα καταθέσουν πρόταση στο πρόγραμμα Φιλόδημος, για επέκταση του υφιστάμενου κυνοκομείου, εξαντλώντας τον συντελεστή δόμησης του οικοπέδου. Γι’ αυτό τον σκοπό η πρόταση καλύπτει όλο τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης του Φιλόδημου, αλλά ο δήμος θα χρειαστεί να διπλασιάσει το ποσό της καλύπτοντάς τη διαφορά με ιδίους πόρους, ώστε να καλύψουν στο 100% τη δόμηση που τους επιτρέπει αυτή τη στιγμή το οικόπεδο.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τονίστηκαν επιπλέον και οι ανάγκες που υπάρχουν καθώς και προβληματισμός για το θέμα των αδέσποτων και την ανάγκη να γίνουν βήματα για να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδέσποτων στη ρίζα του, να μην έχουμε δηλαδή εγκαταλείψεις σκυλιών που αυξάνουν τον πληθυσμό.
 
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε επ’ αυτού πως πρόθεση της νέας διοίκησης είναι να συνεννοηθούν με την αστυνομία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αρχίσουν τους ελέγχους σε όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων, για να δουν αν τηρείται η νομοθεσία όσο αφορά στο τσιπάρισμα αλλά και αν έχουν γίνει στειρώσεις.
 
Με τη λειτουργία του κυνοκομείου να συνεχίζεται, σημείωσε, «το σημαντικό για εμάς είναι να κάνουμε όλες αυτές τις ενέργειες πρώτα, ώστε να έχουμε μια εικόνα αναφορικά με το κατά πόσο μπορούμε να ελέγξουμε τις γεννήσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα όλοι μαζί» ανέφερε.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.