Κρατωντας ζωντανη τη μνημη του Πολυτεχνειου

Μαζική Πορεία απόδοσης φόρου τιμής στους εξεγερμένους φοιτητές

Πορεία διαμαρτυρίας για την επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στην Κομοτηνή με σημείο αφετηρίας την Παλιά Νομική και κατάληξη στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.
 
46 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών εναντίον της Χούντας, πλήθος ανθρώπων, νέοι, ηλικιωμένοι, φοιτητές και πολιτικά πρόσωπα της περιοχής απέδωσαν φόρο τιμής στους εξεγερμένους φοιτητές και στα γεγονότα που εκτυλίχθησαν κατά την ημερομηνία- σταθμό για την σύγχρονη ιστορία του τόπου.

«Θα τιμήσουμε και θα τιμάμε μια ζωή εκείνους τους φοιτητές»

Ο Δήμαρχός Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης σε δηλώσεις του με την αφορμή της επετείου μίλησε για την φετινή 46η επέτειο κάνοντας λόγο για μία πορεία τιμής στους αγώνες που όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «τάσσονται ενάντια στον φασισμό και στη χούντα των συνταγματαρχών, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια μας δίνουν το δικαίωμα να είμαστε ελεύθεροι και να μπορούμε να είμαστε σήμερα εδώ»

Ακόμη πιο επίκαιρο σήμερα το μήνυμα του Πολυτεχνείου

Παρών στην πορεία ήταν και ο  βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος στο σχετικό μήνυμά του υπογράμμισε πως «το Πολυτεχνείο είναι ένα διαρκές σύμβολο ενότητας και αγώνα για μία καλύτερη κοινωνία, για μία καλύτερη ζωή. Αποτελεί πηγή έμπνευσης ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που σε κάθε ιστορική περίοδο καταθέτει τα αιτήματά της, τις ανάγκες, τους στόχους της, για ένα καλύτερο αύριο». Ο ίδιος έκρινε τα μηνύματα του Πολυτεχνείου ως πιο επίκαιρα από ποτέ καθώς όπως σημείωσε «ακραίες συντηρητικές δυνάμεις προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία από την αρχή, να μας πισωγυρίσουν, να αμαυρώσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και εκφασισμού της κοινωνίας, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά».

Ο βουλευτής Ροδόπης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, στο πνεύμα ενότητας που στέλνει το Πολυτεχνείο, θα ανακόψουν  την παλινόρθωση της δεξιάς και θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για μία ελπιδοφόρα προοπτική για τον τόπο.

«Βρίσκομαι εδώ για να αποτείνω φόρο τιμής σε αυτά τα παιδιά»

 «Πριν από κάποια χρόνια παιδιά στην ηλικία μου με κίνδυνο τη ζωή τους, πάλεψαν για μια Ελλάδα ελεύθερη» δήλωσε από την πλευρά του, ο φοιτητής Νομικής του ΔΠΘ κ. Γιάννης Περγαντάς, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία θέλοντας με την σειρά του να αποτίσει φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για μία «μια Ελλάδα χωρίς φόβο, μια Ελλάδα δημοκρατική».
 
Καταθέτοντας στεφάνια στο μνημείο εθνικής αντίστασης στην Κομοτηνή, τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο σύλλογος φοιτητών Νομικής Κομοτηνής «Κώστας Βάρναλης», ο σύλλογος φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής «Σπύρος Λούης», η ΠΑΣΠ Νομικής Κομοτηνής, η ΔΑΠ του τμήματος Κοινωνικών-Πολιτικών Επιστημών Κομοτηνής, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες», ο σύλλογος αποφοίτων Νομικής Κομοτηνής «Πρωταγόρας», ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, και το νομαρχιακό τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, καθώς και το ΤΕΕ Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.