Ηχηρο μηνυμα του ΚΚΕ Ροδοπης για τις ιμπεριαλιστικες κυβερνητικες κινησεις και την επικαιροποιηση του αγωνα του Πολυτεχνειου

Συγκέντρωση και πορεία στην Κομοτηνή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Θερμή ήταν η ανταπόκριση φοιτητών και λοιπών Ροδοπιτών και Ροδοπιτισσών στο κάλεσμα που απηύθυναν τα συντονιστικά όργανα του ΚΚΕ Ροδόπης με την συμβολή της Τομεακής Οργάνωσης Ροδόπης της ΚΝΕ, στη συγκέντρωση για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου στην κεντρική πλατεία το πρωί Κυριακής, 17 Νοέμβρη.
 
Στην συγκέντρωση της Κυριακής, και την πορεία που ακολούθησε, έδωσαν το δυναμικό παρόν τους μέλη και όργανα της ΚΝΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Κομοτηνής και η Επιτροπή Αγώνα Νομικής, οι οποίοι αφορμώντας από τις πρόσφατες επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματικών του ΝΑΤΟ στην περιοχή και από τις τελευταίες εξελίξεις στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την συνέχεια του αγώνα για την δικαίωση των  αιτημάτων του Πολυτεχνείου.

«Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου επίκαιρα όσο ποτέ»

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την σημασία του στο σήμερα, τοποθετήθηκε ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής. Σύμφωνα με τον ίδιο «46 χρόνια μετά τα συνθήματα Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, Έξω το ΝΑΤΟ», Έξω οι Αμερικανοί, είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Για τα κέρδη των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και των επιχειρηματικών ομίλων  και τότε και σήμερα επιβάλλουν είτε στρατιωτικές δικτατορίες είτε δόγματα «νόμος και τάξη», για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους. Καλούμε την νεολαίακαι όλο τον λαό της Ροδόπης να βροντοφωνάξουμε για το σήμερα που ανανεώνουνκαι βαθαίνει η συνεργασία ανάμεσα στις ελληνικές κυβερνήσεις και στις ΗΠΑ. Σήμερα που βάζουν ακόμα πιο βαθιά το λαό μας σε κινδύνους, την ώρα που παραχωρούν όλη την Ελλάδα, κάνοντάς της μια μεγάλη αμερικανο-νατοϊκή βάση, πρέπει να υψωθεί ο αγώνας για την αύξηση των μεροκάματων, για την αύξηση της ζωής με δικαιώματα». 

«Να προβληματίσουν τον ελληνικό λαό οι προθέσεις κυβέρνησης-ΝΑΤΟ»

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων έμεινε στις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και κατήγγειλε τις «φιλοφρονήσεις» του προς τον υπεύθυνο του ΝΑΤΟ για τις χερσαίες δυνάμεις στην Ευρώπη, Christophe rCavoli που ανέφερε ότι «πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άντρες μας μάτωσαν δίπλα σε αμερικανικούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους έχουμε συμμετάσχει και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον».

Ο κ. Ευαγγελόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές υπογράμμισε ότι «πρέπει να προβληματίσει όλο τον ελληνικό λαό για το τι σημαίνει αυτή η δήλωση.  Μιλάνε ξεκάθαρα για το επόμενο διάστημα ότι έχουν την πρόθεση σε οποιοδήποτε πρόσταγμα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο των ελληνικών όσο και των αμερικανικών, οι Έλληνες στρατιώτες θα δώσουν το αίμα τους».

«Το ΚΚΕ υπερασπίζεται όσες λαϊκές διεκδικήσεις έγιναν στόχαστρο των τελευταίων κυβερνήσεων»

Με την σειρά του προχώρησε σε δηλώσεις για την αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση ο Νίκος Βαριεμίδης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε πως «εκ μέρους του ΚΚΕ, δηλώνουμε την συνέχιση του αγώνα, προκειμένου τα αιτήματα του Πολυτεχνείου να δικαιωθούν στους αγώνες που πρέπει να ενισχυθούν το επόμενο διάστημα. Αγώνες που έχουν σχέση με την εργασία με την κοινωνική ασφάλιση, με την παιδεία, με την υγεία». Κλείνοντας ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ υπερασπίζεται όλα όσαβρίσκονται στο στόχαστρο των αστικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια και ενισχύει τον αγώνα του ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.