Ο Στελιος Κυμπουροπουλος στη Δραμα, με το μηνυμα «Ισες ευκαιριες για ολους»

Θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΠΑΜΘ

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ο ψυχίατρος και ευρωβουλευτής κ.Στέλιος Κυμπουρόπουλος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, δια της Δνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας/Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην Αίθουσα «Κων/νος Καραμανλής» του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας.
 
Η θεσμοθετημένη ετήσια εκδήλωση «Σχέδιο Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα Κοινωνικής Μέριμνας στην Π.Ε. Δράμας», φέτος εμπνέεται από το λόγο του κ.Στέλιου Κυμπουρόπουλου και φέρει ως θεματικό τίτλο το «Ίσες ευκαιρίες για όλους».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα διεξαχθεί ως κάτωθι:
 

  • Ώρα 18:00       Προσέλευση κοινού.
  • Ώρα 18:30       Τελετή έναρξης της εκδήλωσης.
  • Χαιρετισμοί εκπροσώπων θεσμικών φορέων.
  • Ώρα 18:45       Ομιλία από τον ψυχίατρο και ευρωβουλευτή κ.Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με θέμα: «Ίσες Ευκαιρίες για Όλους».
  • Τελετή απονομής τιμητικού ενθυμήματος στον επιστήμονα κ.Στέλιο Κυμπουρόπουλο, για την άοκνη προσφορά του στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
  • Ώρα 19:30       Ευγενική συμμετοχή της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Δράμας, σ’ένα ταξίδι στην παγκόσμια μουσική σκηνή, υπό τη διεύθυνση-ενορχήστρωση του κ.Νικόλαου Γιαμαλή.

Λίγα λόγια για το ιστορικό της ημέρας

Ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας των Κοινωνικών Δικαιωμάτων έχει ως στόχο να ενισχύσει το κοινωνικό κεκτημένο και να εξασφαλίσει πιο ουσιαστικά δικαιώματα στους πολίτες, στηρίζοντας την κοινωνική πρόοδο, τη δίκαιη και ομαλή λειτουργία των αγορών εργασίας, καθώς και των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας. Επίσης, σέβεται τη διαφορετικότητα των πολιτισμών και των παραδόσεων των λαών της Ευρώπης και την οργάνωση των δημόσιων αρχών τους σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, δίνοντας έμφαση στον κοινωνικό διάλογο και την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.

Η ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς κατά τις τελευταίες δεκαετίες συνοδεύτηκε από την ανάπτυξη ενός ισχυρού κοινωνικού κεκτημένου, χάρη στο οποίο έχει επιτευχθεί πρόοδος ως προς την ελεύθερη κυκλοφορία, τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, την κοινωνική προστασία, την εκπαίδευση και κατάρτιση. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες όσον αφορά την απασχόληση, την κοινωνική προστασία, την εκπαίδευση, και την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες που διατίθενται στο κοινό.

Σήμερα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχοντας ως πλαίσιο αναφοράς, ένα πλέγμα δημόσιων πολιτικών για την προάσπιση βασικών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, έχει θέσει ως προτεραιότητα, τη δημιουργία και υλοποίηση αξόνων δράσης, μέσω οργανωμένων θεσμικών, επιχειρησιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων πρόληψης και καταπολέμησης της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων. Υπό το πρίσμα της ως άνω στρατηγικής, επιδιώκεται η προαγωγή και η ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην κοινωνική και οικονομική ζωή, επιβάλλοντας το σχεδιασμό πολιτικών που ενθαρρύνουν και προάγουν την κοινωνικοποίηση των πλέον ευάλωτων ατόμων, ενισχύοντας τις ευκαιρίες ανάπτυξης εργασιακών δεξιοτήτων και καλλιέργειας κοινωνικών επαφών / διαπροσωπικών σχέσεων.
 
 
 
 
 
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.