Σε επιχειρησεις της ΒΙΠΕ Κομοτηνης ο υφ. Αναπτυξης και Επενδυσεων Ν. Παπαθανασης

Συνοδεία των Δημάρχων Μαρωνείας-Σαπών και Κομοτηνής

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης επισκέφτηκε τον Νομό μας. Μαζί με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη και τον Δήμαρχο, Μαρωνείας-Σαπών, Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, επισκέφτηκαν τη «Βεργίνα», Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας τους υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα και τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, αναλύοντάς τους διεξοδικά τη φιλοσοφία λειτουργίας της επιχείρησης. Ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «ΑΧΑΪΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ».
 
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να καταδειχτεί το αμέριστο ενδιαφέρον της πολιτείας για τη στήριξη των υγιών επιχειρήσεων, που αναδεικνύουν τη δυναμικότητα του επιχειρείν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

 
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής με τη σειρά του έθεσε στον Υφυπουργό κ. Παπαθανάση την αγωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφορικά με το μέλλον των σημαντικά αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων στην περιοχή μας. Ζήτησε δε από αυτόν ως εκπροσώπου της Κεντρικής Διοίκησης να καταβάλλει το μέγιστο των δυνάμεών του, προκειμένου να υποστηριχτεί κατ’ ουσίαν και αποτελεσματικά η υγιής επιχειρηματικότητα στον ακριτικό τόπο μας. Μια επιχειρηματικότητα, που προσφέρει, πέραν όλων των άλλων και θέσεις εργασίας, που τόσο ανάγκη τις έχει ο τόπος μας.  

 

Από την πλευρά του ο κ. Ντ.Χαριτόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση του ΒΙΟΠΑ με το φυσικό αέριο κάτι για το οποίο συμφώνησε ο Υφυπουργός και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Μεταξύ άλλων ο  Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών παρέδωσε στον κ.Ν.Παπαθανάση υπόμνημα με αιτήματα και προβλήματα του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της Θράκης όπως η ένταση των ελέγχων για την πάταξη του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου, τις υποδομές στα ΒΙΟΠΑ και την εκκρεμότητα της καταβολής του 12% της επιδότησης του εργασιακού κόστους στις επιχειρήσεις της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.