Δημητρης Χαριτου :«Ξεπλενετε τους τραπεζιτες εις υγειαν των κοροιδων»

Δριμεία κριτική του βουλευτή Ροδόπης προς την κυβέρνηση για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης υπερψηφίστηκε την Τετάρτη το νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.
 
Σε μια συνεδρίαση που δεν έλειψαν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, επί του βήματος της βουλής ανέβηκε και ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος επικέντρωσε την κριτική του στις αλλαγές που επέρχονται στην δίωξη των τραπεζικών στελεχών στην περίπτωση της κακουργηματικής απιστίας από αυτεπαγγέλτως σε κατ’ έγκληση αδίκημα κάνοντας λόγο για προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας «να ξεπλένει τους τραπεζίτες εις υγείαν των κορόιδων».
 
«Σήμερα στη Βουλή εξοφλώντας τα γραμμάτια που αναλάβατε έναντι των τραπεζικών στελεχών που απειλούνται με διώξεις, φέρατε το νομοσχέδιο για τους ποινικούς κώδικες. Αλλάξτε το όνομα του νομοσχεδίου. Τι τροποποίηση του ποινικού κώδικα; Το όνομα πρέπει να είναι “ξεπλένουμε τους τραπεζίτες εις υγείαν των κορόιδων που πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν  τα σπασμένα των τραπεζών”. Τι άλλο σημαίνει όταν η κακουργηματική απιστία που διαπράττεται από τα τραπεζικά στελέχη, θα διώκονται όχι αυτεπάγγελτα, αλλά κατόπιν μηνύσεων των διοικήσεων των τραπεζών. Πού το είδατε ο εγκαλούμενος και ο διώκτης να είναι το ίδιο πρόσωπο, δηλαδή οι τράπεζες; Θέλετε να πιστέψουμε ότι ερήμην των διοικήσεων των τραπεζών δόθηκαν τα θαλασσοδάνεια από τα στελέχη τους; Τα ακούει ο κόσμος, οι αγρότες, οι επαγγελματίες που ασφυκτιούν από το τραπεζικό σύστημα και εξοργίζονται» υπογράμμισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ροδόπης, για να προτείνει σκωπτικά, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, «καθώς η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος δεν έχει τελειώσει ακόμα, να τροποποιήσετε τις διατάξεις του Συντάγματος και να γράψετε “όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιων του Νόμου, εκτός αν είναι τραπεζίτες, τότε έχουν ασυλία, έχουν το ακαταδίωκτο”. Κι αναρωτιέμαι ποια είναι η αιμομικτική σχέση που έχετε και τους υπερασπίζεστε με αυτόν τον τρόπο;».
 

«Έχετε πάρει ένα μουτζούρη στο χέρι και θέλετε να τα σβήσετε όλα»

 Παράλληλα ο κ. Χαρίτου έκανε λόγο για επιχείρηση της κυβέρνησης να επαναφέρει παθογένειες και προβλήματα του παρελθόντος «σήμερα με την ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια, αύριο συγκαλύπτοντας τις ζημιές που υπέστη το δημόσιο και η χώρα από σκάνδαλα, όπως αυτό της Novartis».
 
«Έχετε πάρει ένα μουτζούρη στο χέρι και θέλετε να τα σβήσετε όλα. Αν αυτή είναι η κανονικότητα που θέλετε να φέρετε στη χώρα να την χαίρεστε. Άλλωστε με τέτοιες πολιτικές και πρακτικές οδηγηθήκαμε στην κρίση και φαίνεται ότι εκεί θέλετε να επιστρέψουμε. Να σας θυμίσω ότι μέσα στη Βουλή όταν ρωτήθηκε τραπεζίτης με τι εγγυήσεις πήρατε δάνειο 10 εκ. αφού είχατε τόσα χρέη στις τράπεζες απάντησε κυνικά, με αέρα…Αυτόν τον αέρα νομοθετείτε σήμερα και αυτόν θα ψηφίσετε κύριοι της πλειοψηφίας. Αλλά μην ξεχνάτε ότι η κοινωνία παρακολουθεί, κρίνει και αντιλαμβάνεται ότι οι προσδοκίες που καλλιεργήσατε ήταν αέρας κοπανιστός και πολύ γρήγορα θα βρεθείτε σε αναντιστοιχία με αυτές» τόνισε κλείνοντας ο βουλευτής Ροδόπης.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.