Στη Σηλυβρια ο Πολιτιστικος – Μορφωτικος Συλλογος Μεγαλου Κρανοβουνιου

Εκδρομή για τη συμμετοχή στον πανηγυρικό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου

Ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Μεγάλου Κρανοβουνίου «Το Γενέσιον της Θεοτόκου» ως απόγονοι των εκπατρισθέντων κατοίκων Φαναρίου Σηλυβρίας, παραβρέθηκε και συμμετείχε και φέτος στο πανηγυρικό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, που έλαβε χώρα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στη Ακρόπολη της Σηλυβρίας και στο χώρο όπου υπήρχε πριν τον διωγμό η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος.


 
Στη Θεία Λειτουργία που ακολούθησε ιερούργησε ο ποιμενάρχης της Μητρόπολης Σηλυβρίας , Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ Μάξιμος συμπαραστατούμενος από ιερείς, πολυμελή χορό ιεροψαλτών, πλήθος πιστών, συλλόγων και Θρακικών ενώσεων.

Ακολούθησε επίσκεψη  του συλλόγου στο Επισκοπείο της Αγίας Μητρόπολης Σηλυβρίας όπου μας υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας  κ.κ.Μάξιμος. Ως έκφραση  υιικής αγάπης ,τιμής και σεβασμού των απογόνων του εκπατρισθέντος ποιμνίου του – κατοίκων  Μεγάλου Κρανοβουνίου Ροδόπης – προς τον Σεβασμιώτατο , ο σύλλογος προσέφερε  Σταυρόν ευλογίας.
 
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του δίνοντας την ευλογία και αγάπη του προς όλους τους Μεγαλοκρανοβουνιώτες. Σε αυτή την σύντομη και συνάμα ουσιαστική επίσκεψη εκφράστηκε η επιθυμία και η ευχή από τους παριστάμενους για νέα συνάντηση.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.