Η «νεα Ροδοπη» του κ. Αθανασιου

Της Έκδοσης

Από πού να τις πιάσεις και πού να τις αφήσεις τις δηλώσεις Αθανασίου; Εκτός από ξενοφοβικές και ρατσιστικές φανερώνουν και παντελή άγνοια της διεθνούς πραγματικότητας. Αναπαράγουν ένα αφήγημα που με την κυβερνητική αλλαγή, έχει ενισχυθεί και για να μιλούμε τοπικά μάλλον φανερώνουν παντελή άγνοια της Θρακικής πραγματικότητας. Μια άγνοια όμως που είναι κυρίαρχη για τους εκτός Θράκης διαμένοντες και ουδόλως συνάδει με την βιωμένη πραγματικότητα των κατοίκων της. Και εδώ κάπου εντοπίζεται το πρόβλημα για την περιοχή μας. Στην εικόνα που έχουν για την περιοχή μας οι εκτός αυτής. Ότι δηλαδή είναι μια περιοχή «μειονεκτική», μια περιοχή «προβληματική» επειδή μερίδα των κατοίκων της έχει διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις.
 
Για όσους τυχόν δεν έχουν υπόψη τους τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου να πούμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ο κ. Αθανασίου μίλησε, χθες, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ και επιχείρησε να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο με τους πρόσφυγες και μετανάστες και εκτός από χαρακτηρισμούς περί «αλλοίωσης πληθυσμού», άνοιξε και ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα που διέπουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
 
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για κατάρρευση της οικονομίας του νησιού, όμως σημείωσε ότι «υπάρχει και μία ανησυχία γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες».
 
Δεν έμεινε, όμως εκεί, αλλά παρέθεσε και στοιχεία της μαιευτικής κλινικής σημειώνοντας ότι «ο μέσος όρος των γεννήσεων τα τρία τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί στους μουσουλμάνους έναντι των Ελλήνων», ενώ εκτίμησε ότι με αυτούς τους ρυθμούς σε είκοσι χρόνια το 30% θα είναι μουσουλμάνοι και ότι τα αιτήματα από την Τουρκία τα τεμένη και αναγνώριση μειονότητας μπορούν να δημιουργήσουν μια «νέα Ροδόπη».
 
Θα μείνουμε εδώ και θα αφήσουμε τα συμπεράσματα για εσάς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.