Ψηφισμα της Κοσμητειας της Σχολης Κλασικων και Ανθρωπιστικων Σπουδων του Δ.Π.Θ.

Για την απώλεια του Χαράλαμπου Συμεωνίδη
Η Κοσμητεία της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απροσδόκητη απώλεια του συναδέλφου
Χαράλαμπου Συμεωνίδη,
Ομότιμου Καθηγητή Γλωσσολογίας
του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Ο εκλιπών, ένας διαπρεπής πανεπιστημιακός,
αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην Ιστορική Γλωσσολογία. Με το πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό του έργο, έδωσε νέα ώθηση στις γλωσσολογικές σπουδές στα πεδία της Διαλεκτολογίας και της Βαλκανικής Γλωσσολογίας και εξέθρεψε επιστημονικά νεότερες γενιές γλωσσολόγων και φιλολόγων που σήμερα σταδιοδρομούν σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διακρινόταν για το σπάνιο επιστημονικό και προσωπικό του ήθος, την εργατικότητα, την ευφυΐα και τη μοναδική αίσθηση χιούμορ. Μνημειώδη είναι τα έργα του σε σχέση με τα οικωνύμια και τα τοπωνύμια αλλά και την κυπριακή διάλεκτο. 
Η Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ.
 
Tο παρόν ψήφισμα θα δημοσιευθεί στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Κοσμητείας της ΣΚΑΣ.
 
Η Κοσμητόρισσα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.