Σαρωτικη νικη της Δημοκρατικης Κινησης Μηχανικων στο ΤΕΕ Θρακης

Κοντά στο 70% των ψήφων έλαβε η ΔΚΜ στις εκλογές της Κυριακής

Πρωτιά της ΔΚΜ και πανελλαδικά για την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ

 
Πρώτη, και με μεγάλη διαφορά, αναδείχθηκε στις εκλογές του ΤΕΕ για την Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, λαμβάνοντας κάτι λιγότερο από το 70% των ψήφων.
 
Οι εκλογές στη Θράκη πραγματοποιήθηκαν σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, με τους μηχανικούς της Θράκης να αναδεικνύουν πρώτη και με διαφορά την ΔΚΜ.
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που δημοσίευσε το ΤΕΕ, συνολικά ψήφισαν 1036 μηχανικοί, με 1010 έγκυρα, 15 άκυρα και 11 λευκά.
 

Πρώτη παράταξη αναδείχθηκε η ΔΚΜ με 687 ψήφους, ενώ δεύτερη ήταν η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με 141 ψήφους,.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι τρίτος αναδείχθηκε ο κ. Αργύρης Πλέσιας, που είχε κατέλθει ως μεμονωμένος υποψήφιος, με 72 ψήφους, τέταρτη η Δημοκρατική Παν επιστημονική Κίνηση Μηχανικών με 57 ψήφους και τελευταία η Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ με 53 ψήφους.
 

Πρώτος σε ψήφους ο Δημήτρης Λουρίκας

 
Η αντιπροσωπεία θα πρέπει να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες για να αναδείξει τα όργανα του ΤΕΕ Θράκης, μεταξύ των οποίων τη Διοικούσα από την οποία θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος.
 
Να σημειωθεί πως πρώτος σε ψήφους στη Ροδόπη, αλλά και σε όλη την Θράκη, αναδείχθηκε ο νυν πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας.
 

Επικράτηση της ΔΚΜ και σε πανελλήνιο επίπεδο

 
Ξανά πρώτη δύναμη, με θεαματική αύξηση του ποσοστού της, ώστε να επιτυγχάνει ένα από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά στην ιστορία του ΤΕΕ, αναδεικνύεται η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό.
 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ιστορικά, ποσοστό οποιασδήποτε παράταξης τις τελευταίες 4 δεκαετίες, τουλάχιστον από το 1990, με το ισχύον εκλογικό σύστημα στο ΤΕΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.