Οι Συλλογοι «Αγιοι Θεοδωροι» και «ΠΕΡΠΑΤΩ» θα επιχορηγηθουν απο το «Active citizens fund»

Οι δύο σύλλογοι ανάμεσα στις οργανώσεις που επιλέχθηκαν από τους διαχειριστές του προγράμματος Ίδρυμα Μποδοσάκη και Solidarity Now

Δύο σύλλογοι της Ροδόπης, ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης  ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» και ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» επιλέχτηκαν να επιχορηγηθούν, από το Πρόγραμμα Active Citizens Fund που διαχειρίζονται στην Ελλάδα το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now που στοχεύει στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα.
 
Συγκεκριμένα χθες, Δευτέρα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now, με την ιδιότητα του Διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος «Active citizens fund» για την Ελλάδα, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσαν τις οργανώσεις που επιλέχθηκαν να λάβουν επιχορήγηση, προκειμένου να υλοποιήσουν τα έργα που προκρίθηκαν, στο πλαίσιο των δυο πρώτων ανοιχτών προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Προγράμματος: (α) Ενδυνάμωση Ευπαθών Ομάδων, με συνολικό ύψος διαθέσιμης επιχορήγησης  € 2.904.000 και (β) Ενίσχυση της Συνηγορίας και του Εποπτικού Ρόλου της Κοινωνίας των Πολιτών, με συνολικό ύψος διαθέσιμης επιχορήγησης € 1.970.000.
 
Ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 26 επιλεχθείσες δράσεις της πρώτης πρόσκλησης που αφορά στην  «Ενδυνάμωση Ευπαθών Ομάδων» σε σύνολο 165 αιτήσεις, που θα λάβουν επιχορήγηση έως 300.000 ευρώ, με τον ίδιο να υλοποιεί Μουσικό εργαστήρι για άτομα με νοητική υστέρηση.
 
Ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» βρίσκεται επίσης στους 26 επιλεχθέντες φορείς, στην κατηγορία των μεσαίων έργων με ύψος επιχορήγησης έως 80.000 ευρώ, ως δεύτερος εταίρος του έργου “ Legends of disability ” το οποίο υλοποιεί η Challedu ΑμΚΕ, με εταίρους τους «Φιλαράκια Ελλάδας», «ΠΕΡΠΑΤΩ» και το «Κοινωφελές σωματείο αρωγής και φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».
 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Active citizens fund

 
Το Πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.