«Αγοραζω στη πολη που σπουδαζω»

Ο Εμπορικός Σύλλογος και το ΔΠΘ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν κοντά την τοπική αγορά και την φοιτητιώσα νεολαία

Στα «σκαριά» δράση  που θα προσφέρει έκπτωση  όλον τον χρόνο στους φοιτητές σε καταστήματα που θα συμμετάσχουν 

Κική Κωνσταντινίδου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής

«Το ΔΠΘ  κοιτίδα πολιτισμού αλλά και βασικός οικονομικός πόρος της περιοχής μας»

 

Ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω σύνδεση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και των μελών του με την τοπική κοινωνία θα πραγματοποιήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα η διοίκηση του ΔΠΘ και ο Εμπορικός Σύλλογο Κομοτηνής.

 
Ο λόγος για την δράση «Αγοράζω στην πόλη που σπουδάζω» που αναμένεται να ξεκινήσει ενδεχομένως και πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου και θα αφορά στην δημιουργία ενός δικτύου καταστημάτων της Κομοτηνής που με την επίδειξη του φοιτητικού τους πάσου θα προσφέρουν γενναίες εκπτώσεις την φοιτητιώσα νεολαία της πόλης μας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, πλην των εκπτωτικών περιόδων που αφορούν στο σύνολο των πολιτών. 
 
Η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα της πρότασης που ήδη από πέρυσι είχε τεθεί μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο την σύνδεση της τοπικής αγοράς με την φοιτητική κοινότητα και το Πανεπιστήμιο υπό την ευρεία έννοιά του. Όπως άλλωστε επεσήμανε μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου «για εμάς το  ΔΠΘ είναι μεγάλη κοιτίδα πολιτισμού στην περιοχή μας αλλά και ένας από τους βασικότερους οικονομικούς πόρους της, εξου και επιθυμούμε να φέρουμε τους φοιτητές και την επιστημονική κοινότητα κοντά μας με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε και οι δύο πλευρές να έχουμε πιο θεμιτές απολαβές».
 
Εξηγώντας το σκεπτικό της πρωτοβουλίας η κ. Κωνσταντινίδου γνωστοποίησε πως ο επαγγελματικός κόσμος της περιοχής έχει ενημερωθεί σχετικά δια μέσου emailκαι ήδη δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που έχουν εκδηλώσει την θέλησή τους να συμμετάσχουν. Δεδομένου και του αριθμού των φοιτητών που φιλοξενούνται στην πόλη μας και την αδυναμία αποτελεσματικής επικοινωνίας με το σύνολο αυτόν ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ήδη καταθέσει μία σχετική με τα συμμετέχοντα μαγαζιά λίστα στην διοίκηση του ΔΠΘ, η οποία φυσικά θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα μέλη, ενώ στο στάδιο του σχεδιασμού βρίσκεται το αυτοκόλλητο της δράσης που θα υπάρχει στο σύνολο των καταστημάτων που συμμετέχουν ώστε να γίνονται αντιληπτά από τα μέλη του ΔΠΘ.

«Να κρατήσουμε τους φοιτητές στην πόλη μας»

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βάλουμε όλους τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, αλλά και τους παλιούς φοιτητές να μπουν μέσα στα μαγαζιά μας και να αγοράσουν» εξήγησε η κ. Κωνσταντινίδου για να επισημάνει πως «θέλουμε να κρατήσουμε τους φοιτητές στην πόλη μας, θέλουμε να τους δείξουμε ότι η πόλη μας είναι φιλόξενη και ότι προσπαθεί να κάνει τα μέγιστα για να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα φοιτητικά τους χρόνια και οικονομικότερα, γιατί η Κομοτηνή είναι μια πόλη που έχει πάρα πολύ καλές τιμές, έχει πάρα πολλά προϊόντα, έχει πάρα πολλά ποιοτικά προϊόντα σε σχέση με την τιμή και φυσικά εκλεκτά τοπικά μας προϊόντα».

«Η επιτυχία της δράσης θα κριθεί από την συμμετοχή όλων»

Η ίδια μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο σύνολο των επαγγελματιών που θα ήθελαν να συμμετάσχουν, προτρέποντάς τους να επικοινωνήσουν με τον Εμπορικό Σύλλογο προβλέποντας ότι ενδεχομένως η δράση θα ξεκινήσει και πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου».
 
«Η δράση αυτή θα κριθεί από την επιτυχία και από τη συμμετοχή όλων, όχι μόνο των καταστημάτων, αλλά και των φοιτητών» επεσήμανε η ίδια για να καταλήξει υποσχόμενη πως «εμείς θα τη στηρίξουμε όσο το δυνατόν μπορούμε. Θα προσπαθούμε συνεχώς να την αναβαθμίζουμε και γιατί όχι να κάνουμε και αντίστοιχες δράσεις και για τους καθηγητές οι οποίοι έρχονται και μένουν στην πόλη μας και διδάσκουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και να την επεκτείνουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.