487 νεοσυλλεκτοι ορκιστηκαν στην Κομοτηνη

Οι νέοι φαντάροι έδωσαν τον όρκο ενώπιον της στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και συγγενών και φίλων

487 νεοσύλλεκτοι οπλίτες της 2019 Δ΄ ΕΣΣΟ ορκίστηκαν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στο στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΕ) Παύλου Ηλιοπούλου» στην Κομοτηνή.
 
Πρόκειται για οπλίτες των μονάδων της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ», της ΧΧΙ ΤΘΤ «ΠIΝΔΟΣ», της IV ΤΑΞΥΠ, της 182 ΜΚ/Β «TOR M1» καθώς και του 1ου Λ/ΒΕΚΕΕΔ, που εδρεύουν στην ΠΕ Ροδόπης.
 
Στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Λεωνίδας Γιοβάνης και ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Ιωάννης Μπόγδος, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής κ. ΧαλήλΤζιχάτ, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και πολλοί φίλοι και συγγενείς των ορκιζόμενων, που καμάρωναν τους νέους στρατιώτες, που πήραν άδεια μετά την ορκωμοσία μέχρι να επιστρέψουν στις 4 Νοεμβρίου για να συνεχίσουν τη εκπαίδευσή τους
 

Φυλάσσοντας το ύψιστο αγαθό

 
Στην ημερήσια διαταγή που αναγνώστηκε, τονίστηκε ότι οι φαντάροι, κάτω από τη σκιά της γαλανόλευκης, έδωσαν τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να φυλάξουν το ύψιστο αγαθό, την ελευθερία.
 
Είναι αποστολή δύσκολη αλλά και ωραία, η εκπλήρωση της οποίας προϋποθέτει υπευθυνότητα, γενναιότητα και λεβεντιά. Αποτελούν άλλωστε από σήμερα την ασπίδα και το δόρυ του έθνους, παίρνοντας στα χέρια τους όπλα ιερά, δοξασμένα και καθαγιασμένα με το αίμα των προγόνων, για να προστατέψουν την ηθική υπόσταση, την ακεραιότητα και την τιμή της χώρας όποτε απαιτηθεί.
 

Ιδιαίτερα σήμερα, με τις ραγδαίες εξελίξεις τις κοσμογονικές αλλαγές που συντελούνται καθώς και την αναβίωση των εθνικισμών στην περιοχή μας, καθίσταται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση και εγρήγορση.
 

Στόχος η ομαλή ένταξη στη στρατιωτική ζωή

 
Τον χαιρετισμό του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά μετέφερε ο ταξίαρχος Ιωάννης Μπόγδος προς όλους τους παρισταμένους και ιδιαίτερα τους νεοσύλλεκτους, με τη διαβεβαίωση ότι κύριο μέλημα της στρατιωτικής ηγεσίας είναι η υγεία, η ασφάλεια των στρατευμένων και η ομαλή ένταξή τους στη στρατιωτική ζωή.
 
Στο χαιρετισμό του Αρχηγού επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως ο όρκος που έδωσαν  δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση, αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν τις αξίες του Ελληνισμού κατά την ιστορική πορεία του.
 

Με την κατάταξή τους αναλαμβάνουν, όπως κάνουν γενεές για χρόνια, το ιερό καθήκον της διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ώστε ως ευσυνείδητοι και ελεύθεροι πολίτες, να είναι υπερήφανοι για την ύψιστη αυτή τιμή αλλά και το δικαίωμα της προάσπισης της ελευθερίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.