Αγροτικο τομεα θελει να ιδρυσει το Επαγγελματικο και Βιοτεχνικο Επιμελητηριο Ροδοπης

Στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί το θέμα

Στην ίδρυση τέταρτου τμήματος, Αγροτικού, το οποίο θα προστεθεί στα τρία ήδη υπάρχοντα τμήματα του, θέλει να προχωρήσει το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης με το θέμα να συζητείται στην συνεδρίαση του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής.
 
Στο Αγροτικό Τμήμα θα μπορούν να εγγράφονται όλοι οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, όπως αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι κ.λπ., και σε αυτή την κίνηση προχωρούν ήδη και άλλα επιμελητήρια της χώρας, θεωρώντας πως θα συμβάλλει καθοριστικά στη στήριξη και στην ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς και των μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων του νομού που σχετίζονται με αυτόν, δίνοντας ταυτόχρονα ενημέρωση αλλά και πρόσβαση σε υπηρεσίες και προγράμματα που τα έχουν ανάγκη οι ασχολούμενοι με αυτόν.

Από τα πρώτα που προχωρούν σε αυτή την κίνηση το ΕΒΕΡ

Όπως σημείωσε ο κ. Γραβάνης, στόχος είναι να δημιουργηθεί το Αγροτικό Τμήμα, ώστε οι απασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής να έχουν φωνή σε επιμελητηριακό επίπεδο.
 
Έτσι στην ουσία το Επιμελητήριο θα εκπροσωπεί και τα θέματα των αγροτών, που αποτελούν μέρος της οικονομίας, και ίσως στη Ροδόπη το σημαντικότερο κομμάτι της.
 
Έτσι θα εκπροσωπούνται και θα συμμετέχουν στο επιμελητήριο, με την διαδικασία να έχουν ξεκινήσει ήδη κάποια επιμελητήρια στη χώρα, παρόλο που μόλις πρόσφατα έγιναν οι απαραίτητες νομικές διασαφηνίσεις.
 
Το ΕΒΕΡ είναι από τα πρώτα Επιμελητήρια που το ξεκινάει, για αυτό και θα συζητηθεί στο ΔΣ για την έγκρισή του.

Στη ΔΕΘ η απόφαση

Να σημειώσουμε πως το ζήτημα φαίνεται να έχει συζητηθεί και στη ΔΕΘ, με τη λύση της ιδρύσεως τμημάτων στα ήδη υφιστάμενα επιμελητήρια να φέρεται να προκρίνεται έναντι της πρότασης για ίδρυση ξέχωρου Αγροτικού Επιμελητηρίου, που θα ήταν και πιο χρονοβόρα.
 
Φαίνεται δε να θεωρήθηκε πως οι βάσεις και οι απαραίτητες δομές για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα υπάρχουν ήδη στα Επιμελητήρια, για αυτό και μπορούσαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, ενώ οι εμπνευστές της ιδέας ελπίζουν πως με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των αγροτών και των επαγγελματιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.