Φεστιβάλ τέχνης και έκφρασης στον δρόμο από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

22.10.2019 21:59

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τεχνών του Δρόμου και Ελεύθερης Έκφρασης σε Δημόσιο Χώρο

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μαζί με καλλιτεχνικές ομάδες, συλλόγους και μεμονωμένους καλλιτέχνες, βγαίνουν στους πεζόδρομους της πόλης, με χρώμα, ήχο, χορό και δημιουργούν για πρώτη φορά το Φεστιβάλ  τέχνης και έκφρασης στον δρόμο!
 
Το Σάββατο  26 Οκτωβρίου  10:00 πμ  - 14:00,  είκοσι έξι   διαφορετικά σημεία καλλιτεχνικής δημιουργίας περιμένουν τους επισκέπτες να «χαθούν» σε ένα κόσμο μουσικής, χορού, ζωγραφικής, θεάτρου, δημιουργίας και έκφρασης.
 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο

 
Η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου (Federation des Arts de laRue) και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου, που συμπίπτει με την αλλαγή της ώρας σε πολλές χώρες του κόσμου. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να εκφραστεί η αναγκαιότητα της ύπαρξης της Τέχνης στο δημόσιο χώρο και η επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό, μέσα σε ένα φυσικό πλαίσιο που διαφέρει από αυτό των παραδοσιακών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
 
Στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο γιορτάζεται από το 2008, με επίκεντρο την Αθήνα. Θέατρο, τσίρκο, μουσική, χορός, ποίηση, εικαστικά, μαριονέτες, ξυλοπόδαροι, Καραγκιόζης «κατεβαίνουν» στο δρόμο, γεμίζοντας για μία ολόκληρη ημέρα με χρώμα και ζωντάνια τους δρόμους της πόλης. Παραστάσεις και δρώμενα από εκατοντάδες ανεξάρτητους καλλιτέχνες σε απόσταση αναπνοής και χειραψίας από τους θεατές.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine