Αδειανα τα εδρανα του Περιφερειακου Συμβουλιου ΑΜΘ

Αποχώρησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην συζήτηση για τον ορισμό εκπροσώπων στη Γ.Σ. των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων της Περιφέρειας

Χριστόδουλος Τοψίδης, επικεφαλής «Περιφερειακής Σύνθεσης»

«Αποχωρήσαμε διαμαρτυρόμενοι, ενώ ο περιφερειάρχης επέλεξε να συνεχίσει μόνος, με τα δεκανίκια του»


Κενά έμειναν τα έδρανα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης, μετά και την αποχώρηση και των τεσσάρων παρατάξεων, ήτοι των μελών της «Περιφερειακής Σύνθεσης», «Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών», «Λαϊκής Συσπείρωσης» και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», καταγγέλλοντας την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των ιδίων και της διοίκησης της Περιφέρειας.
 
Αφορμή για την συνέχεια των αντιπαραθέσεων σε υψηλούς τόνους που πρωταγωνιστούν στις έως τώρα συνεδριάσεις του σώματος, στάθηκε η συζήτηση για τον ορισμό εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στη Γενική συνέλευση των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της περιφέρειας.
 
Σημείο δε διαφωνίας μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης το αν και κατά πόσο τα μέλη που προτείνονται θα πρέπει να είναι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ή όχι. Η αρχή έγινε κατά την κατάθεση των προτάσεων από πλευράς της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» δια του επικεφαλής της κ. Κώστα Κατσιμίγα που αφορούσαν σε πρόσωπα εγνωσμένου κύρους εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου για να δοθεί συνέχεια και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
 
Την αρχή των αποχωρήσεων «έσυρε» η «Λαϊκή Συσπείρωση» για να ακολουθήσει η «Περιφερειακή Σύνθεση» με τον κ. Τοψίδη να καταγγέλλει την διαδικασία αλλά και την αδυναμία συναίνεσης που υπήρξε κατηγορώντας τον Περιφερειάρχη ότι επιθυμεί την τοποθέτηση περιφερειακών συμβούλων της παράταξης της διοίκησης στις βασικές θέσεις των επιτροπών.  Αξίζει να  σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Τοψίδης όσο και ο κ. Κατσιμίγας ζήτησαν την αναβολή της συζήτησης του θέματος, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.
 
Αντίστοιχο πρόβλημα υπήρξε και στην συζήτηση των υπολοίπων θεμάτων που αφορούσαν σχεδόν στο σύνολό τους τον ορισμό εκπροσώπων της Περιφέρειας σε Νομικά Πρόσωπα της Περιφέρειας κ.α. με την ένταση να «εκτοξεύεται» κατά τη συζήτηση του ζητήματος που αφορά στον ορισμό εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Δ.Ε.Σ.ΜΟ.Σ της περιφέρειας και των Αναπτυξιακών εταιριών «Αναπτυξιακή Ροδόπης», «Αναπτυξιακή Έβρου», και «Αναπτυξιακή Δράμας», με αποτέλεσμα την αποχώρηση και των μελών της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» καθώς και του κ. Περεντίδη από πλευράς της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ». 
 
Οι αποχωρήσεις όπως ήταν λογικό οδήγησαν στην αναβολή της πλειοψηφίας των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου μεταξύ των οποίων η συζήτηση για τον θάνατο ψαριών στις λιμνοθάλασσες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και η έκδοση ψηφίσματος για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
 

Χριστόδουλος Τοψίδης

«Σε μια ακόμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η διοίκηση Μέτιου επιδεικνύει περίσσευμα αλαζονείας»

 
Σε γραπτή του δήλωση, που ακολούθησε της αποχώρησης της παράταξής του από την συνεδρίαση ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για «περίσσευμα αλαζονείας», κάνοντας λόγο για εμμονή με την οποία τόσο ο κ. Μέτιος όσο και οι συνεργάτες του « συνέχισαν τον ορισμό εκπροσώπων μέσα από ασαφείς διαδικασίες και διάσταση απόψεων όλων των παρατάξεων».
 
«Σεβόμενοι τους πολίτες της περιφέρειας και το ρόλο που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, αρνούμαστε να υιοθετήσουμε την προχειρότητα» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά εξηγώντας πως «σε μια ακόμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η διοίκηση Μέτιου επιδεικνύει περίσσευμα αλαζονείας. Μια δημοκρατική διαδικασία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο παρά την καλή πρόθεση και διάθεση όλων των παρατάξεων να συναινέσουν στην επιλογή εκπροσώπων, όπως αυτό της επιλογής του Συμπαραστάτη του Πολίτη».
 
«Το περιφερειακό συμβούλιο είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και να αναδείξει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες πρόσωπα και συλλογικότητες σε ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στα συλλογικά όργανα αυτού, σε αντίθεση ο κ.Μέτιος επέμενε να αρνείται αυτών των διαδικασιών» σημείωσε για να καταλήξει επισημαίνοντας πως «δε μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διοίκηση σε αυτή την πολιτική στάση, και αποχωρήσαμε διαμαρτυρόμενοι μαζί με την πλειοψηφία των συμβούλων των παρατάξεων (Περιφερειακή Σύνθεση, Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Λαϊκή Συσπείρωση και Ανταρσία), ενώ ο κ. περιφερειάρχης επέλεξε να συνεχίσει μόνος, με τα δεκανίκια του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.