Συνεχιζει να στηριζει τις δρασεις των τμηματων του ΔΠΘ ο Δημος Κομοτηνης

Επιχορήγηση για τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και την 21 Συνάντηση Ιστορικών του Δικαίου ενέκρινε η οικονομική επιτροπή

Την στήριξη δύο δράσεων των τμημάτων του ΔΠΘ, το Συνέδριο «Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική προστασία και Ανθρώπινα δικαιώματα» του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και την 21η Συνάντηση Ιστορικών του Δικαίου της Νομικής Σχολής θα στηρίξει ο Δήμος Κομοτηνής, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής.
 
Η πρώτη δράση, το διεθνές Συνέδριο, διοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), το Κέντρο Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου του Essex και τη Διεθνή Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW) ως επίτιμο συν-διοργανωτή, με κεντρικό θέμα «Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική προστασία και Ανθρώπινα δικαιώματα» και θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.
 
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των πολιτικών και των παρεμβάσεων στην περίοδο της κοινωνικοοικονομικής κρίσης για την αντιμετώπιση του φάσματος των προβλημάτων που αυτή προκαλεί. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν σχετίζονται με την κοινωνική αποστέρηση (φτώχεια, ανεργία, κ.α.), με έμφαση στην παιδική προστασία, αλλά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι πολιτικές καθώς και οι προσεγγίσεις και εφαρμογές κοινωνικής φροντίδας, θα έχουν ως επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια.
 
Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία μέσω του πολιτιστικού προγράμματος του Συνεδρίου να γνωρίσουν την πόλη και την γύρω περιοχή. Στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου είναι να παράσχει υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου ανακοινώσεις αλλά και άψογη διοργάνωση και φιλοξενία καθώς και προβολή της πόλης που θα κάνει τους συμμετέχοντες να επιστρέφουν στο μέλλον στην Κομοτηνή ως τουρίστες ιδιωτικά.
 
Ο Δήμος θα στηρίξει το συνέδριο με τη χορηγία ποσού 2.000 ευρώ, ενώ για τους ίδιους λόγους θα στηρίξει την 21η Συνάντηση Ιστορικών του Δικαίου, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου με 900 ευρώ.
 
Η εν λόγω Συνάντηση αποτελεί το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο των Ιστορικών του Δικαίου, το οποίο διοργανώνεται από τον Τομέα Ιδιωτικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. και διεξάγεται κάθε χρόνο στη Νομική Σχολή στην Κομοτηνή. Πρόκειται για το μοναδικό Πανελλήνιο Συνέδριο του κλάδου που, όπου συμμετέχουν ιστορικοί του Δικαίου από όλα τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.