Η αποχωρηση εχει κι αλλη αναγνωση

Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Μπορεί η αποχώρηση των περιφερειακών συνδυασμών που δεν συμπαρατάσσονται με την πλειοψηφούσα παράταξη από το περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας να συνοδεύτηκε από μομφές περί έλλειψης δημοκρατικότητας και περίσσευμα αλαζονείας ωστόσο κατά την ταπεινή μας άποψη και η αποχώρηση ως στάση δεν προάγει την δημοκρατία. Μάλλον το αντίθετο θα λέγαμε.
 
Κυρίως γιατί αποκλείει εκ των πραγμάτων την καταγραφή της άποψης της μειοψηφίας, έτσι που τελικά η πολυφωνία και η αντιπροσωπευτικότητα, στοιχεία εκ των ων ουκ άνευ, στις σύγχρονες δημοκρατίες να καθίστανται αδύνατες.
 
Δεν θεωρούμε άλλωστε ότι η καλύτερη κατά το δυνατόν εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών, όπως διατείνονται όσοι θέτουν εαυτούς στην κρίση των πολιτών, εξυπηρετείται καλύτερα διά των πάσης φύσης αποχωρήσεων. Το αντίθετο μάλιστα ενισχύει συμπεριφορές που καθόλου επί το δημοκρατικότερο βοηθούν.
 
Από αυτή την άποψη, λοιπόν, θαρρούμε πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη στάση τους στο επόμενο συμβούλιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.