Αυξάνει τους πόρους για το Εξοικονομώ κατ’ οίκον η Περιφέρεια ΑΜΘ

22.10.2019 16:16

Επιπλέον 15 εκατ. ευρώ για την ένταξη του συνόλου των αιτήσεων που κατατέθηκαν

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Κατά 15 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να αυξήσει τους πόρους που θα διαθέσει από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατοίκων η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιοιυ στο πλαίσιο συνάντησής του με τις διοικήσεις των δύο Τεχνικών Επιμελητήριων της ΑΜΘ.
 
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και τα ΤΕΕ στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ, κατά το οποίο ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε την αύξηση της χρηματοδότησης από πλευράς της Περιφέρειας ούτως ώστε να συμπεριληφθεί στο Εξοικονομώ κατ΄οίκον το σύνολο των αιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που, ενώ υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα, δεν μπόρεσαν να ενταχθούν λόγω μη επάρκειας πόρων.
Ταυτόχρονα, και δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει από πολίτες για νέες εντάξεις, ο κ. Μέτιος εξέφρασε την πρόθεση η Περιφέρεια ΑΜΘ να χρηματοδοτήσει την ένταξη νέων αιτήσεων με βάση και τις προτάσεις που θα καταθέσουν άμεσα τα δύο ΤΕΕ.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν, από το ΤΕΕ Θράκης, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Λουρίκας, ο αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Ασημίδης και ο γενικός γραμματέας κ. Αδαμάντιος Παπαδόπουλος, από το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Παράσχου και ο γενικός γραμματέας κ. Απόστολος Παυλίδης. Από την Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης η εκτελεστική γραμματέας κ. Ζωή Κοσμίδου και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών κ. Τάσος Παράσχου.
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine