2o Walk for Freedom στην Κομοτηνη

Μια πορεία με στόχο την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δεκάδες εθελοντές, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του «Walk for Freedom (Περπάτημα για την ελευθερία)», αποτέλεσμα συνεργασίας της Α21 και του Europe Direct Κομοτηνής. 

Το «Walk for Freedom» 

Το «Walk for Freedom» διοργανώνεται σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, 18η Οκτωβρίου, από την Α21,μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που κινητοποιείται από την ελπίδα ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα διασωθούν από τη δουλεία και θα βρουν αποκατάσταση.

 

Η πορεία της διαδήλωσης

 
Με αφετηρία τα γραφεία του Europe Direct διανύθηκε μια απόσταση που κάλυψε τα κεντρικά σημεία της πόλης, με την αρωγή της τροχαίας του Α.Τ. Κομοτηνής. Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα «Η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει και εδώ», «Υπάρχουν εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο σήμερα», «Μαζί για την ελευθερία», «99% των θυμάτων ποτέ δεν διασώζονται» και «Κάθε 30 δευτερόλεπτα κάποιος γίνεται σκλάβος», κινώντας την περιέργεια και το ενδιαφέρον του κόσμου.

«Ο τοίχος της Ελευθερίας» 

Έπειτα από τη λήξη της πορείας, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής όπου στήθηκε «Ο τοίχος της Ελευθερίας», ένας πίνακας πάνω στον οποίο καθένας έγραψε το δικό του μήνυμα κατά της εμπορίας ανθρώπων.
 

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους»

Ο Νίκος Καλλιγάς, εθελοντής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Κομοτηνή, τόνισε τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης, ενώ υπογράμμισε πως η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε ειρηνικά, δίχως φωνασκίες. Χαρακτήρισε τις ιστορίες με τις οποίες ήρθαν σε επαφή, δημιουργώντας την εκδήλωση «συγκλονιστικές», ενώ τις περιέγραψε ως «περιστατικά που τα βλέπεις στο σινεμά και λες αποκλείεται να είναι αληθινά». «Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε κλείνοντας ο εθελοντής.
 

40,3 εκατομμύρια άνθρωποι θύματα δουλεμπορίου, 89.000 εξ αυτών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Estimates of Modern Slavery, σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται ότι ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας 40,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους πάνω από ένα εκατομμύριο βρίσκονται στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Global Slavery Index, ο αριθμός των ανθρώπων που υφίστανται σύγχρονη δουλεία υπολογίζεται σε 89.000.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.