Στην ευρωβουλή για την παρουσίαση του EU Cotton τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια

17.10.2019 23:18

Η Ε. Κουρούδη έδωσε το παρών στην εκδήλωση της European Cotton Alliance

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του EU Cotton από την European Cotton Alliance. Παρόντες εκτός των άλλων ήταν Έλληνες Ευρωβουλευτές και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης καθώς και ο πρώην Υπουργός κ. Κόκκαλης.
 
Στην εν λόγω εκδήλωση υπήρξε εκπροσώπηση και από τη Ροδόπη καθώς το παρών έδωσε η κ. Εμμανουέλα Κουρούδη από τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια». Την παρουσίαση του “EUCOTTON” έκανε ο Πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Βάμβακος» κ. Αντώνης Σιάρκος.
 
Κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του Εμπορικού Σήματος Ευρωπαϊκού Βάμβακος («EUCOTTON»), που προσδίδει ταυτότητα στο προϊόν που παράγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από φέτος το σήμα “EUCOTTON” συνοδεύει τα παραγόμενα σε εκκοκκιστήρια της Ε.Ε. δέματα εκκοκκισμένου βάμβακος, και η χρήση του θα επεκταθεί σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας μέχρι και τα τελικά προϊόντα ένδυσης με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή.
 
H Ευρωπαϊκή Συμμαχία Βάμβακος-ΕΟΟΣ (European Cotton Alliance-ECA) είναι Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού, με έδρα τη Λάρισα, στην οποία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος (ΔΟΒ), η Ένωση Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ), οι δύο Ενώσεις Εκκοκκιστών της Ισπανίας (AEDA & ADESUR), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος της Ισπανίας και το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος της Ισπανίας (CAN), ενώ επίκειται και η ένταξη της Eurocoton του φορέα των Ευρωπαϊκών Κλωστοϋφαντουργικών Ενώσεων.
 
Απώτερος στόχος του φορέα είναι η αναγνώριση, διαφύλαξη και προώθηση του ευρωπαϊκού βαμβακιού κυρίως εντός της Ε.Ε. αλλά και διεθνώς.
 
Παράλληλοι στόχοι του νεοσύστατου οργανισμού είναι:
-Να διαμορφώνει και να εκφράζει τις απόψεις και θέσεις των μελών του στις στρατηγικές και πρακτικές που αναπτύσσονται στην παραγωγή και τη βιομηχανία βαμβακιού, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Να εκπροσωπεί τα μέλη του ενώπιον των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών οργανισμών προκειμένου να στηρίξει και να προάγει τα οικονομικά, κοινωνικά και οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα του φορέα.
-Να συμβάλλει στην εναρμόνιση των ευρωπαϊκών πολιτικών και πρακτικών σε σχέση με την παραγωγή βαμβακιού σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Να προωθεί την αύξηση και βελτίωση της παραγωγής βαμβακιού στην ΕΕ μέσω βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων που να εξασφαλίζουν την ιχνηλασιμότητα της χρησιμοποιούμενης πρώτης ύλης σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας.
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine