Στηριζει το αυτοδιοικητο του ΚΕΘΕΑ το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Κατά πλειοψηφία πέρασε το ψήφισμα για την προάσπιση του

Με σαφήνεια κατά της κατάργησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Να θυμίσουμε ότι το ίδιο το ΚΕΘΕΑ και οι εκπρόσωποί του, αντιτίθενται στην αλλαγή που προωθείται από την κυβέρνηση και ζητά από τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής, την έκδοση ψηφίσματος υποστήριξης του-μέχρι πρότινος- ισχύοντος μοντέλου λειτουργίας του κέντρου και της συνέχισης του αυτοδιοίκητου και του εθελοντικού μοντέλου λειτουργίας, το οποίο αντικαθίσταται με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου- εφόσον αυτή κυρωθεί από τη βουλή και γίνει νόμος του κράτους- από ένα νέο μοντέλο λειτουργίας έμμισθης και όχι εθελοντικής διοίκησης.

Σχετικά με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου

Στη συνεδρίαση, παρίσταντο η κ. Ντέλια Τζιογκίδου υπεύθυνη του προγράμματος «ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ» που προσφέρει υπηρεσίες απεξάρτησης σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η κ. Τζιογκίδου, εξήγησε ενώπιον του σώματος πως το «ΚΕΘΕΑ» αποτελεί ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που ιδρύθηκε με νόμο του κράτους το 1987 και έκτοτε λειτουργεί συνεχώς έως και σήμερα. «Ο λόγος για τον οποίο είμαστε κινητοποιημένοι όλο το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα, είναι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ημερομηνίας 30 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία καταργείται το αυτοδιοίκητο του» επεσήμανε η ίδια για να υπογραμμίσει πως με τις προωθούμενες αλλαγές η διαδικασία της εκλογής και το διοικητικό συμβούλιο θα διορίζεται και θα παραιτείται από τον εκάστοτε υπουργό. Αυτό που επίσης δήλωσε πως ανησυχεί, βρίσκεται προς το τέλος της ΠΝΠ, όπου αναφέρεται ότι μέσα σε διάστημα τριών μηνών, ο υπουργός και το νέο διορισμένο διοικητικό συμβούλιο θα αναθεωρήσουν τη λειτουργία του φορέα και τους σκοπούς της λειτουργίας και ύπαρξης του.

Ανάγκη στήριξης από όλους τους Δήμους της Ελλάδας

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το τι σκοπό έχει η κυβέρνηση ως προς τη λειτουργία του φορέα και για το αν θα διατηρηθούν οι τρείς βασικές αρχές των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ που έχουν να κάνουν με τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών, με την εθελοντική συμμετοχή και με τη διατήρηση του χαρακτήρα τους ως «στεγνών προγραμμάτων». «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διατηρηθούν αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ και γι αυτό ζητάμε και τη στήριξη όλων των δήμων σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη του «ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ».

«Υποδειγματικός» ο υπάρχων τρόπος διοίκησης για το Δημοτικό Συμβούλιο

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, χαρακτηρίστηκε «ύποπτος» ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύεται η συγκεκριμένη αλλαγή από την κυβέρνηση και «υποδειγματικός» ο υπάρχων  τρόπος διοίκησης, ενώ ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε «ψήφισμα που θα δώσει δύναμη στους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά άμισθα».

Απείχε η «Σύμπραξη Προοπτικής»

Εν τέλει, το ψήφισμα που κατέθεσε το «ΚΕΘΕΑ Κιβωτός» πέρασε κατά πλειοψηφία, απεχόντων των συμβούλων της παράταξης του κ. Γραβάνη «Σύμπραξη Προοπτικής». Ο επικεφαλής κ. Γραβάνης αιτιολογώντας την στάση αυτή κατέθεσε την άγνοιά του γύρω από τα ζητήματα διοίκησης του οργανισμού, διευκρινίζοντας πως δεν διαφωνεί με την αξία που έχει επιδείξει η μέχρι πρότινος λειτουργία του «ΚΕΘΕΑ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.