Στα Θρακικα Εκκοκκιστηρια τα μελη της Διεθνους Ομοσπονδιας Κατασκευαστων Κλωστουφαντουργικων

Γνώρισαν τα προϊόντα του και ενημέρωσαν για τις απαιτήσεις της σύγχρονης κλωστοϋφαντουργίας από το βαμβάκι ως πρώτη ύλη

Τις εγκαταστάσεις των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων , το βαμβάκι που συλλέγεται στην περιοχή μας αλλά και τις προσπάθειες για βελτίωση της ποιότητάς του γνώρισε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του ITMF (International Textile Manufacturers Federation -Διεθνής Ομοσπονδία Κατασκευαστών Κλωστοϋφαντουργικών)
 
Το ITMF είναι από τις παλαιότερες ομοσπονδίες στον κόσμο. Δημιουργήθηκε το 1904 και μέλη της είναι οι σύνδεσμοι κλωστοϋφαντουργίας διαφόρων χωρών (δυστυχώς δεν υπάρχει συμμετοχή από την Ελλάδα).
 
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπρόσωποι από Αμερική, Βραζιλία, Αφρική, Γερμανία, Ελβετία και άλλες χώρες. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για το ελληνικό βαμβάκι, την οποία μετά θα καταγράψουν σε έκθεση, που θα κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη τους.
 

Τα στελέχη των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων παρουσίασαν στοιχεία για το ελληνικό βαμβάκι και τα πλεονεκτήματα του, καθώς και όσα κάνουν και αυτοί ως επιχείρηση, όπως το βαμβάκι αυξημένης ποιότητας Cotton+, το πιστοποιημένο αειφόρο βαμβάκι CSF, το σύστημα ευφυούς γεωργίας Gaiasense κλπ.
 
Τα μέλη της αντιπροσωπείας ανέπτυξαν την άποψη τους για το που βαδίζει ο κλάδος και ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες του μέλλοντος. Έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στο ποιες είναι οι απαιτήσεις της σύγχρονης κλωστοϋφαντουργίας από το βαμβάκι ως πρώτη ύλη.
 
Κατόπιν επισκέφτηκαν το πιλοτικό χωράφι δίπλα στο εκκοκκιστήριο, τις παραγωγικές εγκαταστάσεις, όπου είδαν τις παραλαβές συσπόρου και την εκκόκκιση, και το εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου, που θεωρείται από τα καλύτερα του κόσμου.
 
Σύμφωνα με τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και οι επισκέπτες τους δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.